Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Διοικητές Νοσοκομείων: Οι δυσαρεστημένοι και οι «ανανεωμένοι» – Γιατί κάποιοι είναι έξαλλοι

    Γιατί κάποιοι Διοικητές Νοσοκομείων είναι σφόδρα ενοχλημένοι για τη συμπεριφορά απέναντι τους από την κυβέρνηση
    Στα δύο έχουν μοιραστεί οι Διοικητές Νοσοκομείων του ΕΣΥ λένε πηγές του HealthReport.gr, καθώς οι τελευταίες αλλαγές και οι ανανεώσεις στις θητείες τους από το υπουργείο Υγείας, έχουν φέρει τη …διχόνοια αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια στα γαλάζια στελέχη.
    Εδώ και λίγους μήνες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προχωρήσει σε «ξεκαθάρισμα» με τους Διοικητές Νοσοκομείων. Απομάκρυνε κάποιους λίγουςμετακίνησε κάποιους άλλους, ανανέωσε σε κάποιους άλλους, ενώ ορισμένους τους άφησε να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή πριν δουν τη θητεία τους να ανανεώνεται για λίγους μήνες μέχρι τις 31 Ιουλίου. Η μίνι ανανέωση έγινε την τελευταία στιγμή με ειδική τροπολογία.
    Η ημερομηνία 31 Ιουλίου δεν είναι πάντως τυχαία, αλλά επελέγη ώστε να μη δεσμευτεί ο επόμενος υπουργός Υγείας για να τους διατηρήσει εάν δεν το επιθυμεί.
Ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι που είδαν τη θητεία τους να ανανεώνεται, αυτή δεν είναι για λίγους μήνες αλλά για πολύ παραπάνω.
    Γεγονός βέβαια που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στα γαλάζια στελέχη αλλά και διχόνοιες.
    Πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν πάντως ότι για κάποιους Διοικητές Νοσοκομείων έβαλε βέτο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ώστε να μην τους ανανεωθεί η θητεία τους, αλλά με παρεμβάσεις άνωθεν η απόφασή της παρακάμφθηκε. Άλλωστε πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία ακέφαλα λίγο πριν τις εκλογές.
Διοικητές Νοσοκομείων στη θέση τους με άγρια πίεση
    Από την άλλη, όπως πληροφορείται το HealthReport.gr, κάποιοι Διοικητές Νοσοκομείων παρέμειναν στις θέσεις τους όχι επειδή ήταν αποδοτικοί ή αποτελεσματικοί, αλλά επειδή είχαν Μπάρμπα στην Κορώνη.
      Μάλιστα όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, για κάποιες λίγες περιπτώσεις λίγο έλλειψε να δημιουργηθεί … σύρραξη ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να παραμείνει στη θέση του ο εκλεκτός του ενός υπουργού.
     Λέγεται πάντως ότι ένας εκ των Διοικητών που παρέμεινε έπειτα από έντονες πιέσεις, ελέγχεται για τις δραστηριότητές του εντός του Νοσοκομείου και ειδικά για την οικονομική διαχείριση και τις προμήθειες…
    Προφανώς τέτοιες περιπτώσεις θα ελεγχθούν από τον επόμενο υπουργό Υγείας εάν και εφόσον θα υπάρχει τότε πολιτική βούληση…
Δήμητρα Ευθυμιάδου:https://www.healthreport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...