Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Μιχ. Γιαννάκος: ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΡΟΜΑ. ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΛΑΖΝΙΚΟΦ.

   Στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ οι δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού δεν έχουν τέλος.
     Πριν τέσσερα χρόνια (Μάιος 2019) ένας  ρομά   έκανε γυαλιά καρφιά το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ.  Κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα εργαζόμενους ή ασθενείς. Το κόστος των ζημιών που προκάλεσαν ήταν πάνω από 20.000 ευρώ. Υποσχέθηκαν  τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΙΠΟΤΑ.
    Τα φαινόμενα επιθέσεων και ξυλοδαρμού του προσωπικού από ομάδες ρομά είναι συχνό φαινόμενο. Κάθε φορά που τρώει ξύλο το προσωπικό  υπόσχονται μέτρα. Λαμβάνονται μέτρα  για λίγο καιρό μετά το συμβάν. Φυλάσσεται από αστυνομία  το Κεντρο Υγείας. Όταν μετά λίγο καιρό χαλαρώνουν τα μέτρα ξαναχτυπούν. Τους γνωρίζει η αστυνομία με τα μικρά τους ονόματα. 
       Ανήμερα το Πάσχα, μεγάλη ομάδα ρομά,  κατά τις 9μ.μ, έδειραν πολύ άσχημα γιατρό και δύο νοσηλεύτριες, επειδή τόλμησαν να ρωτήσουν εαν έκαναν χρήση ουσιών για να εκτιμήσουν τη κατάσταση της υγείας τους.  Ενας γιατρός πιο σοβαρά κτυπημένος πήγε για ιατροδικαστική εξέταση. Μέχρι να έρθει η αστυνομία είχε γίνει το κακό. 
     Τα μεσάνυκτα,  την ίδια ημέρα  ΠΑΣΧΑ, δυο ομάδες ρομά  που συνεπλάκησαν μεταξύ τους επισκέφθηκαν για πρώτες βοήθειες το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. Ειδοποιήθηκε το προσωπικό ότι στα αυτοκίνητα τους  έφεραν  καλάζνικοφ. Το προσωπικό κατατρόμαξε αλλά ευτυχώς δεν συνέβη κάτι.
      Ενας φύλακας στη βάρδια,  τι να κάνει με τέτοιες επικίνδυνες  συμμορίες ρομά. Είναι γνωστοί  στην αστυνομία αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια.
      Συνεχώς το προσωπικό δέχεται επιθέσεις από ρομά. Να ληφθούν μέτρα. Η αστυνομία  θα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο υγείας επί 24ωρου βάσεως. Συνεχώς. 
      Θα πρέπει να προσληφθεί   επαρκής αριθμός  συμβασιούχων υπαλλήλων  προσωπικό  ασφάλειας για όλες τις υγειονομικές μονάδες. Νοσοκομεία, κέντρα υγείας. Υπηρετούν ελάχιστοι και δεν μπορούν να αποτρέψουν τέτοιες καταστάσεις.
           Τέτοια δυνατότητα  τώρα δεν υπάρχει. Έχει καταργηθεί ο σχετικός νόμος. 
Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...