Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ των ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ να ΜΗΝ ΞΕΜΕΙΝΟΥΝ από ΦΑΡΜΑΚΑ τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ της ΕΝΕΣΙΜΗΣ ΦΟΥΡΟΣΕΜΙΔΗΣ( Lasix). ΟΡΙΑΚΗ η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

     Με διαρκή προσπάθεια οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα τα νοσοκομεία να μην αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με  έλλειψη φαρμάκων, παρά τις δυσκολίες  στην αγορά.  Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει των ευθυνών του τον ΕΟΦ, ΙΦΕΤ και εταιρείες.
    Αυτές τις  ημέρες τα νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν επαρκή ποσότητα ενέσιμης φουροσεμίδης (Lasix). Βασικότατο φάρμακο.
    Η μία εταιρεία έχει δηλώσει έλλειψη στον ΕΟΦ και η δευτερη εταιρεία που προμηθεύει τα νοσοκομεία με  το εν λόγω φάρμακο δεν είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των νοσοκομείων. Φυσικά  τα φαρμακεία των νοσοκομείων έχουν  επικοινωνήσει πολλές φορές  με τον ΙΦΕΤ προκειμένου να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.
     Εως τώρα καλύπτονται οι ανάγκες στα νοσοκομεία οριακά.  Είναι όμως δυνατόν οι γιατροί να ζουν και με αυτή την αγωνία;
     Εαν δεν αντιμετωπισθεί  άμεσα  η έλλειψη, θα υπάρξει  πρόβλημα με τη θεραπεία νοσηλευόμενων   ασθενών. Ειδικά καρδιολογικών περιστατικών.
      Επιτέλους ΕΟΦ και ΙΦΕΤ να κάνουν τη δουλειά τους.  Οι εταιρείες πρέπει να έχουν απόθεμα τρείς μήνες.  Οι εταιρείες  δήλωσαν την έλλειψη  του εν λόγω φαρμάκου στον ΕΟΦ και πότε;  Εαν τη δήλωσαν έγκαιρα τι μέτρα πήρε ο ΕΟΦ;
     Δεν φταίνε σε τίποτα οι ασθενείς.  Είναι αδιανόητο το προσωπικό να μη μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Διαθέτουμε έγγραφα νοσοκομείου   που επισημαίνουν  την έλλειψη του φαρμάκου. Να ληφθούν μέτρα να ομαλοποιηθεί η προμήθεια του φαρμάκου στα νοσοκομεία. Να  σταματήσει η συνεχής αγωνιώδης προσπάθεια του προσωπικού να μην λείψουν φάρμακα από τους ασθενείς.  Ευτυχώς μέχρι τώρα  δεν έμειναν ακάλυπτοι ασθενείς. Μην το δούμε να συμβαίνει τώρα. 
                                                          Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...