Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Μιχ. Γιαννάκος: ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΟΙ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ .....ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ....... ΜΙΣΘΟΣ 687 ΕΥΡΩ Ο ΜΗΝΑΣ. ΔΕΣΤΕ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

     Οι τραυματιοφορείς των νοσοκομείων στην κυριολεξία μπορούν μεταφορικά να χαρακτηρισθούν οι χαμάληδες των νοσοκομείων με μισθούς πείνας (όπως και όλοι οι υγειονομικοί).
    Υπηρετούν στα νοσοκομεία  συνολικά 2.500 με όλες τις σχέσεις εργασίας ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 5.000.  Τρέχουν και δεν φθάνουν όπως όλοι οι υγειονομικοί.
    Μεταφέρουν ασθενείς με χαλασμένα φορεία, με χαλασμένα καρότσια σε μεγάλες αποστάσεις για εισαγωγή, εξετάσεις,  σε  ΜΕΘ, στα χειρουργεία  κ.λ.π.
     Μεταφέρουν ασθενείς στη πλάτη τους όταν υπάρχουν σκαλιά ή είναι χαλασμένα τα ασανσέρ. Βοηθάνε σε νοσηλευτικές και ιατρικές πράξεις χωρίς να είναι στα καθήκοντά τους με δεδομένο ότι προσλαμβάνονται ως ανειδίκευτο προσωπικό  υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
   Είναι σύνηθες φαινόμενο οι νοσηλευτές και οι γιατροί να εμπιστεύονται τους τραυματιοφορείς για την εκτέλεση εξειδικευμένων  πράξεων.
     Θα ήταν πολύ καλύτερη, ταχύτερη και με καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα  η εξυπηρέτηση των ασθενών στα επείγοντα εφημερευόντων νοσοκομείων εάν υπήρχε επαρκής αριθμός τραυματιοφορέων.
    Είναι εξευτελιστικός ο μισθός που λαμβάνουν  και πρέπει να προβληματισθεί  η πολιτεία.
     Σας κοινοποιώ εκκαθαριστικό μηνιαίας μισθοδοσίας ενός τραυματιοφορέα  παντρεμένος με 4 παιδιά. Το επίδομα παιδιών είναι 170 ευρώ. Ο συνολικός μισθός μαζί με το επίδομα παιδιών είναι 857,81 ευρώ.
Για τους τραυματιοφορείς που δεν έχουν  παιδιά ο μισθός τους είναι   687 ευρώ. 
Χαμηλότερος από τον κατώτερο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
    Οι εργάτες λαμβάνουν 14 μισθούς εμείς 12 μισθούς. Μας έκοψαν στα μνημόνια  τα επιδόματα εορτών και αδείας και ποτέ δεν επανήλθαν.
Είναι αυτά χρήματα;
Μπορεί κανείς να ζήσει οικογένεια με  τόσα χρήματα  με  την σκρίβεια να τσακίζει.
Τώρα όμως θα πάρουν αύξηση!!!!!!!
   Τα συναρμόδια Υπουργεία αποφάσισαν τον  υποβιβασμό κατηγορίας  στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Από την Α κατηγορία   υποβιβάζονται στη Β και θα λάβουν αύξηση 15 ευρώ μικτά το μήνα. Καθαρά 10 ευρώ το μήνα!!!!!!
     Γιατί υποβιβάσθηκαν  κατηγορία οι τραυματιοφορείς που κάνουν   άκρως επικίνδυνη και ανθυγιεινή δουλειά όπως τη χαρακτηρίζει ο κανονισμός βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του πρώην ΙΚΑ τώρα ΕΦΚΑ, αυτό πρέπει να  μας το εξηγήσουν οι συναρμόδιοι υπουργοί.
      Όπως,  να μας εξηγήσουν  φυσικά και τόσα άλλα επαγγέλματα γιατί  εξαιρέθηκαν ή υποβιβάσθηκαν κατηγορία από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας( βοηθοί θαλάμου, καθαρίστριες, τεχνολόγοι,  παρασκευαστές, μαίες, πληρώματα ασθενοφόρων κέντρων υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, διοικητικοί υπάλληλοι κ.λ.π.).
                 Επιτέλους αυξήστε τους μισθούς των υγειονομικών.
 Να αναγνωρισθεί η  αυτοθυσία που επέδειξαν στην πανδημία.  Με τα χειροκροτήματα δεν γεμίζει το τσουκάλι φαγητό.
                                  Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...