Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Η ΔΗΣΥΠ ΑΔΕΔΥ για την καλπονοθεία στις εκλογές της ΟΕΝΓΕ και την κλοπή της έδρας από τη ΔΗΠΑΚ

      Στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή 10 του Απρίλη, στην ΟΕΝΓΕ για την ανάδειξη νέας διοίκησης, καθώς και αντιπροσώπων στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνέβη μια απίστευτη καλπονοθεία η οποία στέρησε μια έδρα από την παράταξή μας (ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ) προς όφελος της παράταξης της ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ), η οποία πανηγυρίζει(!!!) για το καλπονοθευτικό αποτέλεσμα και την κλοπή της έδρας από το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ.
     Συγκεκριμένα τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 236 και οι έδρες του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ είναι 27.
Το εκλογικό μέτρο είναι 8,7.
Έλαβαν:
ΔΗΠΑΚ   93 ψήφους  έδρες 11 (!!!) αντί για 10
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ       52 ψήφους έδρες  6
ΔΗΚΝΙ                    42 ψήφους έδρες  5
ΜΕΤΩΠΟ33 ψήφους έδρες 4
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ            16 ψήφους  έδρες 1 (!!!) αντί για 2
    Αντί, λοιπόν, να κατανείμουν τις έδρες με βάση το μέτρο 8.7, με το οποίο γίνεται ακριβής κατανομή των 27 εδρών του Γενικού Συμβουλίου (όπως προβλέπει η σχετική νομολογία που εφαρμόζεται τα τελευταία 40 χρόνια στην ΑΔΕΔΥ και σε όλα τα συνέδρια π.χ. στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ το μέτρο ήταν 7,4) τις κατένειμαν με μέτρο το 8 και οι έδρες προς κατανομή βγήκαν 28!!! – μία παραπάνω. Τότε αφαίρεσαν μια έδρα από την παράταξή μας εντελώς αυθαίρετα και χωρίς καμία νομική επιχειρηματολογία!!!
   Κι ενώ όλες οι παρατάξεις, πλην της ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ)  διαφώνησαν με αυτή την κατανομή, στην εφορευτική επιτροπή ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ μαζί με τη δικαστικό (2-2) ψήφισαν να αφαιρεθεί η έδρα από την παράταξή μας. Η ψήφος της δικαστικού αντιπροσώπου μέτρησε διπλή!!! Αρκεί να διαβάσει κανείς το πρακτικό της εφορευτικής για να διαπιστώσει το μέγεθος της κλοπής που έγινε.
    Είναι προφανές ότι αυτήν την κλοπή της έδρας δεν θα την αφήσουμε να περάσει έτσι. Καλούμε τη ΔΗΠΑΚ και τη ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ, έστω και τώρα, να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα και να κατανείμουν τις έδρες όπως ακριβώς -ομόφωνα-κάνουμε σε όλα τα συνέδρια της ΑΔΕΔΥ. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα, σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες, τις προσφυγές στα δικαστήρια κλπ.
     Καλούμε, επίσης, και τις άλλες παρατάξεις τόσο στην ΟΕΝΓΕ, όσο και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.
                                Η ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ από την ΑΔΕΔΥ, την ΤΡΙΤΗ 21.5.24

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 🚨Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε...