Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΟΜΙΛΙΑ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ της ΑΔΕΔΥ, ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 24ωρης Γενικής Aπεργίας την 6η ΑΠΡΙΛΗ 2022.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Εργαζόμενοι, Άνεργοι και Συνταξιούχοι
     Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τα τελευταία 12 χρόνια, δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές, περικοπές που σε πολλές των περιπτώσεων έφτασαν στο 40%.
      Το μισθολόγιο  που καθιέρωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση το 2015 (Ν.4354/15) αντί να άρει τις περικοπές των μνημονίων, των Κυβερνήσεων 2010 – 2015, καθήλωσε τους μισθούς μας, αφού πέρα από το ΠΑΓΩΜΑ της διετίας 2016/2017, για τη μισθολογική μας εξέλιξη, ένα πάγωμα που ισχύει μέχρι σήμερα, προέβλεψε  πως καμιά αύξηση δεν θα δοθεί μέχρι 31/12/2022.
       Σήμερα, Κι ενώ η χώρα υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί.
        Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών ούτε καν στο αίτημά μας για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο (όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα) δεν έδωσαν θετική απάντηση, αλλά δήλωσαν ότι το θεωρούν και άδικο!!! Θεωρούν, δηλαδή, άδικο να πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης ένας εργαζόμενος στο Δημόσιο με 13.000 ευρώ ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα και να μην πληρώνει ένας επιχειρηματίας, στον ιδιωτικό τομέα, με εισόδημα 150.000 ευρώ τον χρόνο.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
    Πέρα από τους καθηλωμένους μισθούς μας, αυτήν την περίοδο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο και γενικά στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
     Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Απέναντι στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, που σαρώνει τη χώρα, οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα πραγματοποιούν την 24ωρη απεργία της 6ης του Απρίλη, με κυρίαρχο αίτημα:
                  Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Οι τιμές του ρεύματος, των καυσίμων, του φυσικού αερίου και των ειδών πρώτης ανάγκης έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Ο πληθωρισμός "τρέχει" με 8% τον Μάρτη κι εξανεμίζει το εισόδημά μας.
                                Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μέτρα, όπως:
Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, μείωση του φόρου στα καύσιμα, μηδενισμό του ΦΠΑ στα τρόφιμα κλπ.
                                               Παράλληλα Διεκδικούμε
ü Αυξήσεις, σε πρώτη φάση, ίσες με το ποσοστό του πληθωρισμού.
ü Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
ü Ξεπάγωμα της διετίας 16-17 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
ü Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
ü Νέο Μισθολόγιο που θα αίρει τις ανισότητες και θα αποκαθιστά τις περικοπές των μνημονίων.
ü Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

                 Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,
    Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουν άλλο όλη αυτή η κατάσταση, που μειώνει δραματικά το εισόδημά μας καθιστώντας δύσκολη την επιβίωσή μας.
         Την κρίση δεν θα την πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
   Η απεργία μας αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική.          
          Με την απεργία μας αυτή, σε αυτή συγκυρία, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
  •      Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  •       Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  •       Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  •       Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  •       Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
  •    Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
2.  Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
3.    Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
4.    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
5.     Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.
            Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 
                 Δεν αντέχουμε άλλο την ΑΚΡΙΒΕΙΑ που εξαθλιώνει τις ζωές μας.
Αυξήσεις στούς Μισθούς μας και δουλειές τώρα, για να ζούμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ από την ΑΔΕΔΥ, την ΤΡΙΤΗ 21.5.24

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 🚨Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε...