Σάββατο 4 Μαΐου 2024

ΕΥΧΕΣ για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ευχες απο την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ.


 

Η Διευθύντρια και το προσωπικό του Κ.Υ. Ερυμάνθειας σας εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ευχές από την ΑΔΕΔΥ για το Πάσχα του 2024

ΕΥΧΕΣ για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από Σωματεία και Φορείς.








Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: Παραλήφθηκε υπερσύγχρονος οφθαλμολογικός εξοπλισμός - ΦΩΤΟ

   Παρελήφθη και τέθηκε σε χρήση από το ιατρικό προσωπικό της Οφθαλμολογικής Κλινικής, υπερσύγχρονος εξοπλισμός ο οποίος αποκτήθηκε μετά από δωρεά της πατρινής επιχείρησης MULTICLIMA – ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
    Μέσω της σημαντικής αυτής δωρεάς, το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» απέκτησε 3 μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, ένα Σύστημα Οπτικής Βιομετρίας για μετρήσεις Αξονικού Μήκους του οφθαλμού, Πάχους του Φακού, Κεντρικής Παχυμετρίας Κερατοειδούς, κερατομετρικών καμπυλοτήτων και διαμέτρου κερατοειδούς (white to white) και του μεγέθους της κόρης του οφθαλμού. Ένα σύστημα Nd:YAG laser σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για πρόσθιες και οπίσθιες καψουλοτομές, ιριδεκτομές και για την αντιμετώπιση του οξέως γλαυκώματος κλειστής γωνίας. Ένα σύστημα σχισμοειδούς λυχνίας με διόφθαλμο στερεοσκοπικό μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας με συγκλίνοντα οπτικά για να αποκλείεται το φαινόμενο του διπλού ειδώλου.
   Με την προμήθεια εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία στις θεραπείες για τους ασθενείς και εκπαιδεύονται οι ειδικευόμενοι ιατροί της κλινικής σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
    Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της στο προσωπικό και την διοίκηση της επιχείρησης MULTICLIMA – ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε για την σπουδαία αυτή δωρεά και ελπίζει σε αντίστοιχες κινήσεις οι οποίες αναδεικνύουν το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.
Αναδημοσίευση από https://tempo24.news/

Διάφορα Ενδιαφέροντα Δημοσιεύματα

 Στους συνδέσμους που σας κοινοποιούμε, μπορείτε να διαβάσετε διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τον χώρο μας και όχι μόνον:
  1. https://www.enikonomia.gr/economy/dypa-anoigei-i-porta-tou-e-s-y-gia-chil/550480/
  2. https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-asfalistika/asfalistika/syntaxi-pos-prokyptei-to-poso-poy-tha-parete/   
  3. https://www.parapolitika.gr/oikonomia/article/1382907/erhodai-auxiseis-gia-ola-ta-efapax-allagi-tou-tropou-upologisou-tou-noou-katrougalou/
  4. https://www.documentonews.gr/article/didymo-odostrotiras-gia-to-esy-xrysoxoidis-kai-adonis/  

 

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

ΕΥΧΕΣ από την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Σχετικά με το ΚΑΛΕΣΜΑ της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στήν Πόλη μας, την ΠΑΤΡΑ

     Στόν σύνδεσμο που ακολουθεί ( https://youtu.be/qXKPKWSsEtM ), δείτε το  προχθεσινό ρεπορτάζ του ΙΟΝΙΑΝ CHANEL, από την ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ, για την  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Ν. Ανδρουλάκης: Ιδιωτικοποιείτε τη δημόσια υγεία με μία μεταμεσονύκτια τροπολογία τη Μεγάλη Εβδομάδα

    Δριμεία κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης που οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της επί της τροπολογίας του υπουργού Υγείας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής. 
    Έκανε λόγο για μια κατάπτυστη τροπολογία, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα για ποιον λόγο η κυβέρνηση έδειξε τέτοια σπουδή φέρνοντας μεταμεσονύκτια τροπολογία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. «Τόσο πολύ βιάζονται τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που θέλετε να εξυπηρετήσετε;», ρώτησε.  
    Υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), δίνοντας ασφάλεια, ελπίδα και προοπτική σε εκατομμύρια ανθρώπους, ξεκαθαρίζοντας πως η τροπολογία του υπουργού Υγείας είναι επικίνδυνη και υπονομεύει υπονομεύει την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοινωνικό κράτος. «Για αυτό πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατό από την κυβέρνηση, γιατί όσο μένετε σε θέσεις εξουσίας, τόσο γρηγορότερα θα καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος και οι δύο βασικοί του πυλώνες, που είναι η δημόσια δωρεάν υγεία και η δημόσια παιδεία», σημείωσε. Ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε πως με την εν λόγω τροπολογία επιβεβαιώνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκαν τα  απογευματινά χειρουργεία ήταν ο Δούρειος Ίππος για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, όπως λέει εξαρχής το ΠΑΣΟΚ. 
  Η κυβέρνηση μετέφερε τον κύριο όγκο εργασίας στα απογευματινά χειρουργεία κι εν συνεχεία ψήφισε τη δυνατότητα των ιατρών του ΕΣΥ να δουλεύουν και στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ με την τροπολογία φέρνει ιδιώτες ιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία.            «Κανονικοποιείτε τη δραματική κατάσταση που έχετε φέρει το ΕΣΥ, την απαξίωση, χωρίς να έχετε τη διάθεση να κάνετε το παραμικρό για να αλλάξετε τη σημερινή κατάσταση. 
   Για εσάς η δημόσια υγεία είναι οι υποδομές. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιδιωτικά», επισήμανε. Διευκρίνισε πως με αυτή τη ρύθμιση οι κλινικές του ΕΣΥ θα ενοικιάζονται ουσιαστικά με βραχυχρόνια μίσθωση, καθώς ο ιδιώτης ιατρός έναντι αντιτίμου, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις υποδομές και το προσωπικό του ΕΣΥ για να χειρουργεί τους «πελάτες» του και στη συνέχεια θα φεύγει, αφήνοντας τους δημόσιους ιατρούς και νοσηλευτές να είναι υπεύθυνοι για τη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς. 
   Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντί να ενισχύσει τα πρωινά ιατρεία, να προσλάβει προσωπικό, να δώσετε ειδικά κίνητρα στις ειδικότητες που εμφανίζουν ελλείψεις, ενισχύει την ιδιωτικοποίηση της υγείας, αφήνοντας στο έλεος του Θεού όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. «Φαίνεται ότι έχετε βάλει στόχο να μας κάνετε πρωταθλητές Ευρώπης σε διάφορες λίστες της ντροπής. Πρωταθλητές Ευρώπης στην ακρίβεια και στον πάτο της ΕΕ σε αγοραστική δύναμη. Πρωταθλητές Ευρώπης θέλετε να μας κάνετε και στις δαπάνες υγείας;», αναρωτήθηκε, θυμίζοντας πως επί ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν τρίτοι, και τώρα γίναμε δεύτεροι -μας ξεπερνάει μόνο η Βουλγαρία-.
     Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε συνοπτικά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ένα δημόσιο σύστημα υγείας ευέλικτο, αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο, με στόχο:
- την ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας ως ολοκληρωμένης δημόσιας υπηρεσίας, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.
- Ένα ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία με τη δημιουργία τοπικών δικτύων ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.
- Ενίσχυση της υγείας στα νησιά.
- Σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία και δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
- Κάλυψη των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό παραϊατρικό προσωπικό, με διαφανείς διαδικασίες. Αναθεώρηση του συστήματος αμοιβών, και αύξηση τους.
      Υπενθύμισε, δε, πως παρά τα «παλαμάκια» που άκουσαν οι υγειονομικοί μέσα στην πανδημία, το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει τέσσερις φορές τροπολογία για ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα βαρέα-ανθυγιεινά, καλώντας επιτέλους την κυβέρνηση να το ψηφίσει.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΕΣΥ: Πότε αναμένεται να «ανοίξει» για τους ιδιώτες γιατρούς – Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι

 Διπλό «άνοιγμα» επιδιώκεται στα νοσοκομεία με τις τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας. Σε λίγες ημέρες θα υπάρχει...ελευθέρας και για τους ιδιώτες γιατρούς να απασχολούνται στα νοσοκομεία
   «Ανοιχτό» γίνεται πλέον το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών. Με νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας άλλαξε ο χαρακτήρας του και προσφέρεται διπλή δυνατότητα στο ιατρικό προσωπικό: Αφενός οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν πλέον να έχουν ιδιωτικό ιατρείο, αφετέρου οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να συμμετέχουν στη λειτουργία των νοσοκομείων, «νοικιάζοντας» μεταξύ άλλων χειρουργικές αίθουσες.
    Οι αλλαγές έχουν συναντήσει αντιδράσεις από τις Ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς θεωρούν ότι το «άνοιγμα» του ΕΣΥ θα επιφέρει δυσλειτουργίες και απώλεια προσωπικού, αντί να συμβεί το αντίθετο που είναι και ο σκοπός των ρυθμίσεων, δηλαδή η ενίσχυση των νοσοκομείων και η παροχή κινήτρων στους γιατρούς ώστε να παραμείνουν.
     Σύμφωνα με την τροπολογία που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικογένειας και ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, ιδιώτες ιατροί όλων των ειδικοτήτων δύνανται να συνεργάζονται με νοσοκομεία του δημοσίου συστήματος υγείας για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων, συμμετέχοντας στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου και να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.
     Οι ιδιώτες ιατροί χρησιμοποιούν έναντι αποζημίωσης του νοσοκομείου, τις υποδομές και τον εξοπλισμό του, και δύνανται να συνεργάζονται με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αυτού, χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης, οι ιδιώτες ιατροί υποχρεούνται να καλύπτουν τις κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου, που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό, ιδίως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεις του πάσης φύσεως προσωπικού.
    Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τροπολογία, οι όροι και οι προϋποθέσεις της συνεργασίας των ιδιωτών γιατρών με τα δημόσια νοσοκομεία, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των συνεργαζόμενων μερών, η διαδικασία χορήγησης της σχετικής άδειας, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ιδιώτες ιατροί, οι όροι χρήσης των υποδομών και του εξοπλισμού του εκάστοτε νοσοκομείου και όλες οι άλλες λεπτομέρειες θα εξειδικευτούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι η νέα μεταρρύθμιση να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.
     Της νομοθέτησης της εισόδου των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ έχει προηγηθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τη δυνατότητα των γιατρών των νοσοκομείων να ασκούν ιδιωτικό έργο. Πρόκειται για κάτι που απαγορευόταν διαχρονικά. Επιτρεπόταν μόνο από πανεπιστημιακούς γιατρούς που εργάζονται στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία, καθώς και στους στρατιωτικούς. Πλέον, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να διατηρούν ιατρείο ή να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.
    «Μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή, τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με προσωπικό των Νοσοκομείων, μετά την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών δίνεται τώρα η δυνατότητα σε Ιδιώτες γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στα Νοσοκομεία, να εκτελούν κάθε είδους ιατρική πράξη με μεταφερόμενους ασθενείς από τα ιατρεία τους», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για «απόλυτη ιδιωτικοποίηση».
«Έχουμε βαθιά ιδιωτικοποιημένο σύστημα με το 40% ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Αντί λοιπόν να λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας με περισσότερη στελέχωση και καλύτερη χρηματοδότη, κάθε ημέρα λαμβάνονται μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
     Οι υγειονομικοί οργανώνουν πανυγειονομική κινητοποίηση στις 16 Μαΐου και συγκεκριμένα στην Αττική στάση εργασίας 08.00-15.00 και στην Περιφέρεια 24ωρη απεργία.
Αναδημοσίευση από  https://www.ygeiamou.gr/

Για «εμπαιγμό» μιλούν οι πρώην συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (φωτ. & βίντεο)

    Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με τους πρώην εργαζόμενους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας του ΓΝΛ, το πρωί της Παρασκευής έξω από την είσοδο του νοσοκομείου.
    Οι εργαζόμενοι που είδαν τις συμβάσεις τους να μην ανανεώνονται, κατηγόρησαν για «εμπαιγμό» τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς έχουν προχωρήσει ήδη οι διαδικασίες για τη διαγραφή τους από το νοσοκομείο.
    Ο Θοδωρής Τζιατζιούλης, εκπρόσωπος των εργαζομένων εξήγησε πως υπήρχε δέσμευση από το υπουργείο Υγείας να ανανεωθούν οι συμβάσεις έως τις 30 Ιουνίου.
Αντίθετα οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαγραφής τους από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
    Παράλληλα, ο κ. Τζιατζιούλης εξήγησε πως με αυτές τις διαδικασίες οι εργαζόμενοι έμειναν «αιχμάλωτοι».
    Τέλος, ο κ. Τζιατζιούλης άσκησε κριτική για ακόμα προς τον διοικητή του νοσοκομείου, Γρήγορη Βλαχάκη, κατηγορώντας τον πως «από την πρώτη στιγμή ήθελε να να τοποθετήσει ιδιωτικό συνεργείο», προσθέτοντας ότι «το νοσοκομείο είναι λιγότερο καθαρό».
Αναδημοσίευση από https://www.larissanet.gr/

Διάφορα Ενδιαφέροντα Δημοσιεύματα

     Στους συνδέσμους που σας κοινοποιούμε, μπορείτε να διαβάσετε διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τον χώρο μας και όχι μόνον:
  1. https://www.newsit.gr/oikonomia/xristika/dimosio-ksepagonoun-ta-daneia-pros-tous-ypallilous-meso-tou-metoxikou-tameiou/4068649/   
  2. https://www.skai.gr/news/greece/asep-aitima-sto-asep-gia-prokiryksi-1137-theseon-loipou-plin-nosileytikou-prosopikou-se-es#goog_rewarded. 
  3. https://ergasiakanea.eu/epidomata/mponoys-dyo-misthoi-toys-dimosioys-ypalliloys/  
  4. https://www.protothema.gr/greece/article/1493190/esu-pote-anamenetai-na-anoixei-gia-tous-idiotes-giatrous-giati-adidroun-oi-ergazomenoi/ 

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Σχετικά με το κάλεσμα για την χθεσινή ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

 Στόν σύνδεσμο που ακολουθεί (https://youtu.be/pRhWTYFV4ZE), δείτε το ρεπορτάζ του BestTV, όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας, Κώστας Πετρόπουλος, με την ιδιότητα του μέλους της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ, στό 01:20 λεπτό, ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ στούς πολίτες για την  ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ της 1ης του ΜΑΗ.

ΠΟΕΔΗΝ: Η Θεσμοθέτηση του BONUS δεν θα ενισχύσει οικονομικά τους Υγειονομικούς αλλά θα διχάσει.

    Στο ΕΣΥ έχουμε κύμα μαζικών αποχωρήσεων προσωπικού εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών εργασίας, των χαμηλών αμοιβών, την μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που υπηρετούν άνω των 7 ετών εξαιτίας της εργασιακής ανασφάλειας, την άρνηση ένταξης στα ΒΑΕ, κ.α.
   Κάθε μήνα με βάση τα επίσημα στοιχεία αποχωρούν αρκετοί υπάλληλοι από το ΕΣΥ χωρίς να αντικαθίστανται. Προκηρύξεις προσωπικού γίνονται αλλά λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών του ΑΣΕΠ καθυστερούν για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να εκδοθούν οριστικά τα αποτελέσματα.
    Έτσι η προκήρυξη του έτους 2019 των 4.000 θέσεων ακόμη δεν ολοκληρώθηκε και οι προκηρύξεις που τώρα σταδιακά εκδίδονται στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης της κυβέρνησης για 6.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το έτος 2024 στο ΕΣΥ θα ολοκληρωθούν ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα εάν δεν αλλάξει κάτι στο ΑΣΕΠ.
    Επίσης είναι βέβαιον ότι ακόμη και όταν ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί θα έχουμε ανακύκλωση του υπηρετούντος προσωπικού καθ’ ότι Συμβασιούχοι που συμμετέχουν με αυξημένη μοριοδότηση θα είναι οι επιτυχόντες του διαγωνισμού, όπως επίσης και οι μόνιμοι υπάλληλοι που ήδη υπηρετούν και επιλέγουν άλλο Νοσοκομείο εργασίας.
    Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης με χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες.
   Στην περίοδο της πανδημίας αναγνωρίσθηκε από όλους η υπερπροσπάθεια που καταβάλλαμε και η αυτοθυσία που επιδείξαμε.
    Δεν κατανοούμε λοιπόν την απόφαση της κυβέρνησης για χορήγηση BONUS παραγωγικότητας στο Δημόσιο άρα και στο ΕΣΥ που θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης Δημοσίων Υπαλλήλων από το οποίο η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε Απεργία-Αποχή.
   Στην αρχή του έτους ορίζει η απόφαση της κυβέρνησης ότι θα καθορίζονται οι επιλέξιμοι στόχοι προς ανταμοιβή από το σύνολο των στόχων που θα τεθούν στις οργανικές μονάδες προς υλοποίηση με συγκεκριμένους δείκτες μέτρησης απόδοσης.
   Στις υπηρεσίες Δημόσιας υγείας ποιος και πως θα καθορίζονται όλοι αυτοί οι στόχοι;
    Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη. Κάθε ασθενής που γίνεται καλά είναι μία νίκη όλων των υπηρετούντων υγειονομικών στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και την Πρόνοια.
    Η προσφορά όλων των υπηρετούντων υγειονομικών δεν αμφισβητείται από κανέναν, ποιος λοιπόν θα καθορίσει το ποσό της ανταμοιβής που θα οριστεί ως BONUS;
    Ποιος λοιπόν θα καθορίσει τους δικαιούχους εργαζομένους στις Δημόσιες Υπηρεσίες όπως είναι και τα Νοσοκομεία που έχουν 13 χρόνια να επιλέξουν με αντικειμενικά κριτήρια Προϊσταμένους οργανικών τμημάτων;
            Ποιος θα κάνει διαχωρισμό και θα αποκλείσει υγειονομικούς;
    Το 35% των υπαλλήλων των Νοσοκομείων και των άλλων φορέων του ΕΣΥ είναι συμβασιούχοι. Εκ του νόμου δεν δύναται να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση-στοχοθεσία.
     Όλοι οι συνάδελφοι αυτοί αποκλείονται από τα BONUS; Εάν επιμείνουν στην απόφαση του BONUS, θα αναπτυχθούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα ενισχυθεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ.
    Όχι λοιπόν στα BONUS. Ναι στις αυξήσεις των μισθών. Ναι σε κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής προσωπικού στις υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ.
                                 Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Αλλάζουν όλα στο ΕΣΥ: Γίνεται αυτόνομος Οργανισμός – Τί σημαίνει αυτή η εξέλιξη

    Ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) φιλοδοξεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την πλήρη αλλαγή του ΕΣΥ σε έναν νέο Οργανισμό ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.grθα γίνει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
    Η ρύθμιση αυτή θα μετατρέψει ουσιαστικά το σύστημα υγείας σε έναν απολύτως αυτόνομο φορέα, ο οποίος θα διοικείται από ένα νέο οργανισμό που θα δημιουργηθεί. Έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι ήδη ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έχει αρχίσει να επεξεργάζεται ένα σχέδιο το οποίο βέβαια δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί πριν από τον Σεπτέμβριο.
    Ωστόσο ξεκινούν οι σχετικές διεργασίες ώστε το ΕΣΥ να γίνει ανταγωνιστικό απέναντι στον ιδιωτικό τομέα και τα νοσοκομεία να μπορούν να παρέχουν πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Η χρηματοδότηση
    Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση του νέου Οργανισμού που θα ελέγχει όλα τα νοσοκομεία της χώρας, τα Κέντρα Υγείας αλλά και τις υπόλοιπες μονάδες, αυτή θα γίνεται προς τον φορέα που θα δημιουργηθεί ώστε να κατανέμονται τα κονδύλια με βάση τις ανάγκες της κάθε δομής.
     Το ύψος των κονδυλίων θα είναι το σημερινό, απλώς η διαχείριση θα γίνεται από τα στελέχη του οργανισμού και όχι από το υπουργείο υγείας. Ούτως ή άλλως πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr, προτίθεται από την επόμενη χρονιά (το 2025) να μεταφέρει τις πληρωμές των νοσοκομείων απευθείας στον ΕΟΠΥΥ, καθώς ήδη έχει δημιουργηθεί το νέο σύστημα κοστολόγησης των νοσηλευτικών πράξεων τα γνωστά DRGs.
Η στελέχωση του νέου φορέα
      Ο νέος Οργανισμός που θα δημιουργηθεί και θα ελέγχει το ΕΣΥ θα διαθέτει το σημερινό προσωπικό από διάφορα τμήματα του υπουργείο Υγείας τα οποία ασχολούνται με τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όπως λένε πληροφορίες, οι μισές υπηρεσίες του οργανισμού θα προέρχονται από το υπουργείο υγείας ενώ αναμένεται να διοριστούν μόνο τα υψηλόβαθμα στελέχη που θα ελέγχουν τον αυτόνομο Οργανισμό.
     Παράλληλα στο ίδιο νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που θα αλλάξουν το ρόλο του υπουργείου Υγείας ο οποίος θα είναι πλέον πιο στρατηγικός. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας θα αναλάβει έναν συντονιστικό ρόλο όλων των υπηρεσιών υγείας, ώστε και η ηγεσία να συνομιλεί με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) και αυτοί με τη σειρά τους με τους διοικητές νοσοκομείων. Το νέο υπουργείο Υγείας θα χαράσσει την συνολική πολιτική που θα ακολουθείται στο ΕΣΥ και η οποία θα εφαρμόζεται καθέτως από τις επιτελικές δομές που υπάρχουν σήμερα.
     Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο εάν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα στην πράξη, θα δημιουργήσει ένα νέο πιο ευέλικτο σύστημα υγείας, καθώς εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει και αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και του προσωπικού. Μια αξιολόγηση που σήμερα δεν εφαρμόζεται σε κανένα επίπεδο μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.
Πηγή: ethnos.gr

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης - Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

    Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την άρνηση του να συναντηθεί με την διοίκηση του Σωματείου, χαιρετίζει τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των κοινωνικών φορέων και καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, στην Πλατεία Σαπφούς, στις 11.00 το πρωί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:
   «Αγαπητοί συμπολίτες και συνάδελφοι σήμερα ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ήρθε στο νησί μας να εγκαινιάσει το νοικιασμένο κτίριο του ΕΚΑΒ.
   Μέρες τώρα κυβερνητικοί παράγοντες και συνδικαλιστές ,και όπως μας είχε υποσχεθεί ο διοικητής της ΥΠΕ πριν 10 μέρες θα γινόταν συνάντηση.
    Είχαμε την αφέλεια να τους πιστέψουμε, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν έγινε η συνάντηση ποτέ για να εκθέσουμε έστω και εμβόλιμα σε ολιγόλεπτη συνάντηση το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε προσωπικό του νοσοκομείου.
   Άντ αυτού βρήκαμε μπροστά μας την αστυνομία να μη μας αφήνει να προσεγγίσουμε τον χώρο των εγκαινίων .
   Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση του υπουργού υγείας ,την απαξίωση του στα όργανα των εργαζομένων.
    Χαιρετίζουμε την ανταπόκριση των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων (εργατικό κέντρο Μυτιλήνης, την Ένωση συνταξιούχων, το σύλλογο εργαζομένων των κέντρων υγείας) κ.τ.λ..
Αναδημοσίευση από https://www.stonisi.gr/
............................................................................................................................
.............Διαβάστε άλλο σχετικό δημοσίευμα στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.in.gr/2024/04/30/politics/epikairotita/epithesi-georgiadi-se-ygeionomikous-pou-ton-apodokimazan-eiste-anthropakia-asimanta/

Διάφορα Ενδιαφέροντα Δημοσιεύματα

      Στους συνδέσμους που σας κοινοποιούμε, μπορείτε να διαβάσετε διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τον χώρο μας και όχι μόνον:
  1. https://tempo24.news/eidisi/479605/nomarhiaki-epitropi-ahaias-pasok-kinima-allagis-stin-ayriani-kinitopoiisi-gia-tin
  2. https://www.in.gr/2024/04/30/politics/epikairotita/epithesi-georgiadi-se-ygeionomikous-pou-ton-apodokimazan-eiste-anthropakia-asimanta/ 
  3. https://www.ethnos.gr/health/article/313117/nosokomeianeesepibarynseisgiaastheneisapoidiotesgiatroysoipagidesstisdhmosiesdomes. 
  4. https://www.larissanet.gr/2024/04/19/gia-empaigmo-miloun-oi-proin-symvasiouchoi-stin-kathariotita-tou-genikou-nosokomeiou-larisas-fot-vinteo/  

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

     Η 1η του Μάη είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους απανταχού αγωνιστές της εργατικής τάξης, για όλους εκείνους  που πάλεψαν  και  θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ, τα δικαιώματα και  τις κατακτήσεις των εργαζομένων και γενικά των πολιτών που σήμερα η μία μετά την άλλη ξηλώνονται από την  κυβέρνηση της δεξιάς την κυβέρνηση της Ν.Δ,
       η οποία αξίζει να  επισημάνουμε, 
πως πέρα από τους μισθούς φτώχειας και την ακρίβεια των καταναλωτικών  αγαθών και όχι μόνον, διαλύει τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους, την υγεία την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση. 
    Συμμετέχουμε λοιπόν  δυναμικά στην αυριανή Απεργιακή Κινητοποίηση, την  Απεργία της  1ης του  Μάη του  2024 και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των εργαζομένων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά στο εργατικό κέντρο Πάτρας, τον χώρο που θα πρέπει να ενώνει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, τον χώρο που θα πρέπει να είναι η αφετηρία  των κοινών και ενωτικών αγώνων των εργαζόμενων.                                  ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ στον   αγώνα  για την προστασία του ΕΣΥ της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης της Μεταπολίτευσης, του ΕΣΥ που σήμερα ιδιωτικοποιείται, της υγείας που η κυβέρνηση θέλει να προσφέρει ως εμπορεύσιμο είδος και όχι ως κοινωνικό αγαθό.
- Για το δικαίωνα στην δουλειά, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και βεβαίως για  αξιοπρεπείς συντάξεις.
- Για προσλήψεις στην  υγεία, την παιδεία και γενικά στο Δημόσιο  και βεβαίως την μονιμοποίηση των εκτάκτων που η κυβέρνηση τους εμπαίζει σέρνοντάς τους ομήρους από εκλογική διαδικασία σε εκλογική διαδικασία. 
- Για να μπει φρένο στην ακρίβεια  που έχει γίνει μόνιμος βραχνάς σε όλα τα νοικοκυριά σε όλους τους πολίτες.
  Καλούμε όλους  τους εργαζόμενους τους άνεργους τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους στα συλλαλητήρια και τις πορείες εκφράζοντας την αντίθεση τους στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που είναι επιζήμια για όλους μας.

Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ της ΑΔΕΔΥ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2024


Η ΠΟΕΔΗΝ είναι κάθετα αντίθετη με την είσοδο Ιδιωτών Γιατρών στα Νοσοκομεία για να κάνουν ιατρικές πράξεις. Να αποσυρθεί η Διάταξη που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή σε άσχετο Νομοσχέδιο άλλου Υπουργείου.

 Έχουμε βαθιά ιδιωτικοποιημένο σύστημα με το 40% ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Αντί λοιπόν να λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας με περισσότερη στελέχωση και καλύτερη χρηματοδότη, κάθε ημέρα λαμβάνονται μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης.
   Με άρθρο σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων, συμμετέχοντας στην λειτουργία εξωτερικών Ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέρα του τακτικού ωραρίου καθώς επίσης χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο Νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας Νοσηλείας.
   Μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή, τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με προσωπικό των Νοσοκομείων, μετά την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών δίνεται τώρα η δυνατότητα σε Ιδιώτες γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στα Νοσοκομεία, να εκτελούν κάθε είδους ιατρική πράξη με μεταφερόμενους ασθενείς από τα ιατρεία τους.
                    Η απόλυτη ιδιωτικοποίηση.
   Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει τη διάταξη.
16 Μάϊου έχουμε μεγάλη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση με Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλης 08:30πμ και πορεία Μέγαρο Μαξίμου – Βουλή – Υπουργείο Υγείας.
- Στην Αττική Στάση Εργασίας 8.00-3.00μμ
- Στην Περιφέρεια 24ωρη απεργία.
Από την  Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Νέοι διοικητές στα νοσοκομεία: Οι βαθμολογίες και οι... μετεξεταστέοι - Ποιοι περνούν στην επόμενη φάση, ποια είναι η διαδικασία

 Ο νέος τρόπος επιλογής των Διοικητών Νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) μέσω ΑΣΕΠ είναι μια πραγματικά πρωτόγνωρη διαδικασία για το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς μέχρι σήμερα η επιλογή των προσώπων δεν γινόταν με αξιοκρατικά αλλά μόνο με κομματικά κριτήρια.
     Οι 1.034 εξεταζόμενοι, που συμμετείχαν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στο πρώτο σκέλος του διαγωνισμού, αυτό των γραπτών εξετάσεων, αποδείχθηκε πως βρήκαν εξαιρετικά δύσκολη τη διαδικασία του ηλεκτρονικού τεστ.
Τρεις ενότητες
   Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε τρεις ενότητες: Παραγωγικού Συλλογισμού, Επαγωγικού Συλλογισμού και Διαχείρισης Εργασιακών Σεναρίων, τομείς για τους οποίους ορισμένοι από αυτούς είχαν παρακολουθήσει ακόμη και μαθήματα σε ειδικά φροντιστήρια.
    Οι περισσότεροι εξεταζόμενοι -κυρίως όσοι ήταν μεγαλύτερης ηλικίας- μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσαν ότι πιέστηκαν χρονικά και ιδιαίτερα στη δεύτερη ενότητα, όπου κλήθηκαν σε λιγότερο από μισή ώρα να καλύψουν 18 ερωτήσεις.

     Η βαθμολογία, ωστόσο, δεν προβλέπει «βάση» στις επιδόσεις των εξεταζομένων. Στην επόμενη φάση της διαδικασίας πέρασαν οι 15 ανά προκηρυσσόμενη θέση με την υψηλότερη βαθμολογία. Ωστόσο, οι πιο πολλοί από τους 1.034 υποψηφίους είχαν βαθμολογία κάτω από τον μέσο όρο, ενώ με άριστα τις 800 μονάδες οι επιδόσεις κυμάνθηκαν μεταξύ των 300 και 450 μονάδων.
Η μέγιστη επίδοση εξεταζομένου ήταν οι 635,77 μονάδες, ενώ η ελάχιστη επίδοση ήταν 85,33 μονάδες.
Συνέντευξη
    Να σημειωθεί πως η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και απαιτούνται πολύς χρόνος και αρκετή υπομονή από τους υποψηφίους έως ότου ολοκληρωθούν όλα τα στάδια της διαδικασίας και μέχρι την τελική επιλογή και κάλυψη των 173 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών Νοσοκομείων και ΥΠΕ.
    Η επόμενη φάση περιλαμβάνει την αξιολόγηση των βιογραφικών και τη διασταύρωση πτυχίων και άλλων προσόντων, τα οποία έχουν υποβληθεί από τους υποψηφίους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η μοριοδότηση των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας θα οδηγήσει στην κατάρτιση των προσωρινών πινάκων με 7 υποψηφίους ανά προκηρυσσόμενη θέση.
Θα ακολουθήσουν η εξέταση τυχόν ενστάσεων και η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ανά προκηρυσσόμενη θέση.
Οι 7 υποψήφιοι με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία θα περάσουν από τη διαδικασία της τελικής προφορικής συνέντευξης, η οποία θα οδηγήσει στους 3 επικρατέστερους υποψηφίους ανά προκηρυσσόμενη θέση. Τα ονόματα αυτά θα καταλήξουν στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος θα κάνει και την τελική επιλογή, όπως ορίζουν οι διαδικασίες.
ΑΣΕΠ Για πρώτη φορά ψυχομετρικά τεστ
    Να σημειωθεί, τέλος, πως στις διαδικασίες της επιλογής θα προηγηθούν οι διοικήσεις των ΥΠΕ μετά τις ευρωεκλογές και θα ακολουθήσουν οι διοικητές των νοσοκομείων μέσα στο καλοκαίρι.
Σε ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου (φωτό), ζήτησε από τους υποψηφίους να κάνουν υπομονή, ενώ τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έχει τεστ δεξιοτήτων («ψυχομετρικά τεστ»), ενώ μέχρι τώρα εξετάζονταν μόνο γνώσεις ή (το 2023) γνώσεις και δεξιότητες.
Αναδημοσίευση από https://eleftherostypos.gr

ΕΥΧΕΣ για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ