Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΑΣ στην ΑΝΑΔΕΙΞΗ της γνωστής επίθεσης σε Νοσηλεύτρια του ΠΠΝΡΙΟΥ, έφερε αποτέλεσμα, την προσφυγή στόν εισαγγελέα από τον Αν, Διοικητή Α Μαζαράκη.

       Ο νέος νόμος είναι ξεκάθαρος και απαιτεί άμεση ενημέρωση των Αρχών  
    Στον Εισαγγελέα κατέφυγε ως είχε από το νόμο υποχρέωση ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Μαζαράκης για το περιστατικό με την βία που άσκησε ασθενής με χρόνιο πρόβλημα σε νοσηλεύτρια και στη συνέχεια την αδικαιολόγητη λεκτική βία που άσκησε στην γραμματέα της κλινικής. Όπως είναι γνωστό η υπόθεση βρίσκεται… «στα αζήτητα» ενώ αφορμή για τον ξυλοδαρμό και τη λεκτική βία ήταν ότι ο οποίος εκτιμούσε πως δεν έκανε καλά την δουλειά της σε σχέση με την θεραπευτική του αγωγή. Ο κ. Μαζαράκης κατέφυγε στην Εισαγγελία καθώς σύμφωνα με το νέο νόμο αν κάποιος διαπιστώσει τέτοια περιστατικά βίας σε Νοσοκομεία ή Σχολεία οφείλει να ενημερώνει την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Ο νέος Κώδικας 168 ΠΚ με την προσθήκη παρ. 4 αναφέρεται στις υποπεριπτώσεις για κάθε μορφή διατάραξης της λειτουργίας χώρου υγειονομικής περίθαλψης, η οποία μπορεί να τελείται ενδεικτικώς με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του υγειονομικού προσωπικού, υπαλλήλων ή ασθενών. Διακεκριμένη μορφή της ανωτέρω συμπεριφοράς, θεωρείται η πρόκληση βιαιοπραγίας. Το ύψος και η διαβάθμιση των απειλούμενων ποινών κρίθηκαν ανάλογα με την ιδιαίτερη ποινική απαξία του εγκλήματος. Η διατάραξη της λειτουργίας των ανωτέρω χώρων προκαλεί πολυεπίπεδη βλάβη, καθώς αφενός μεν, παρεμποδίζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την άσκηση των! Μάλιστα για την περίπτωση άσκησης βίας προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 2 ετών.
    Πλέον η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης αφού μέχρι σήμερα περιέργως… τίποτα δεν είχε γίνει! Μάλιστα η διοικητική υπάλληλος.. μετακινήθηκε από την θέση της λες και η Διοίκηση… θέλησε να την τιμωρήσει! Ο ασθενής ο οποίος μάλιστα προ ετών είχε φθάσει στο σημείο να υποβάλλει μήνυση και στο Νοσοκομείο για παρόμοιους λόγους, δήλωσε για το συγκεκριμένο περιστατικό πως διαφωνούσε με τη θεραπεία που θα του εφαρμοζόταν και έτσι έφθασε στο σημείο να ασκήσει βία και να γρονθοκοπήσει τη νοσηλεύτρια. Ακόμη και ο καθηγητής και διευθυντής της Κλινικής στην οποία υπάγεται η συγκεκριμένη Μονάδα που παρείχε νοσηλεία στον ασθενή, κατήγγειλε το περιστατικό στη διοίκηση του νοσοκομείου, ζητώντας την προστασία του θύματος, αλλά και γενικότερα τη λήψη μέτρων.
    Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ασθενής φέρεται να επανήλθε την επόμενη μέρα με τις ίδιες άγριες διαθέσεις. Η νοσηλεύτρια απευθύνθηκε και στην διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, προκειμένου να την ενημερώσει για το συμβάν και να ζητήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο κάλυψη, αλλά δεν έγινε άμεσα δεκτή.
    Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά υπήρξε και μετακίνηση της Διοικητικής Υπαλλήλου από την κλινική, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές: «Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για ένα περιστατικό που συνέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, όπου ένας ασθενής επιτέθηκε σε μία νοσηλεύτρια, μία επίθεση, η οποία δεν είναι η πρώτη φορά και για την οποία εκτός από τον Διευθυντή του τμήματος και μια άλλη συναδέλφισσα που έκαναν τις αναφορές που παραπλεύρως σας κοινοποιούμε, δυστυχώς κανένας άλλος ΔΕΝ πήρε θέση, ούτε το εκεί Σωματείο, ούτε η νοσηλευτική υπηρεσία, ούτε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ούτε η Διοίκηση, κάτι που σαφώς θα έπρεπε να είχε γίνει και θα έπρεπε να είχε κινηθεί και η διαδικασία της δικαστικής προσφυγής, όπως επιβάλλεται και από την σχετική κείμενη νομοθεσία, τον πρόσφατο σχετικό νόμο που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή. Αντ΄ αυτής της κίνησης των Διοικούντων που επιβαλλόταν είδαμε απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, απόφαση που σας κοινοποιούμε παραπλεύρως, βάσει της οποίας εκδικητικά η συναδέλφισσα που έκανε την προαναφερόμενη καταγγελία μετακινήθηκε σε άλλο τμήμα, μια μετακίνηση για την οποία θα έπρεπε να υπάρξει θύελλα αντιδράσεων, αλλά δυστυχώς πέρα από τις παρεμβάσεις για την μη κατάθεση της καταγγελίας, «μούγκα» απ΄ όλους».
   Τα ερωτηματικά στο Νοσοκομείο πολλά, για τις «γνωριμίες» του ασθενή, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα υπάρξει παρέμβαση και από τον καθηγητή, Διευθυντή  της Κλινικής.
Αναδημοσίευση από https://flamis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...