Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Άνθρακες ο ...θησαυρός των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

  Όσοι περίμεναν μέτρα στήριξης των εργαζομένων, από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κατά τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ απογοητεύθηκαν οικτρά.
   Ούτε ένα μέτρο στήριξης των χιλιάδων  υγειονομικών που αμείβονται με 680 ευρώ τον μήνα, των χιλιάδων εκπαιδευτικών που αμείβονται με 776 ευρώ τον μήνα, των χιλιάδων υπαλλήλων των υπουργείων και των φορέων του Δημοσίου που αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς.
    Και σαν να μην έφτανε αυτό παραπέμπει στην άνοιξη του 2025 τις όποιες "αυξήσεις" -ψίχουλα, κοροϊδεύοντας για μια ακόμη φορά τον κόσμο της εργασίας.
   Ταυτόχρονα καμιά δέσμευση δεν ανέλαβε για τη στελέχωση των υπηρεσιών με προσωπικό, ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
   Το 2025 θα είναι μια ακόμη χρονιά σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους, αφού η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και φυσικά, μια ακόμη χρονιά αύξησης των κερδών των τραπεζών, των καρτέλ ενέργειας, των ξενοδόχων κλπ
  Προφανώς χρήματα υπάρχουν, απλά αυτά διατίθονται στους έχοντες και κατέχοντες. Πολλά δις τα κέρδη των τραπεζών και των καρτέλ ενέργειας. Καμιά ανακοίνωση για φορολόγησή τους.
    Οι εργαζόμενοι, μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δεν έχουν άλλο δρόμο από το να αγωνιστούν για να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση.
    Μετά τη προχθεσινή μεγάλη κινητοποίηση στη ΔΕΘ τα συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, οφείλουν να οργανώσουν μια μεγάλη Γενική Απεργία, να κλείσουν τα πάντα, και να διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια.
                               ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ!
Από την ΔΗ.ΣΥ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...