Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Σοβαρές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου - SOS εκπέμπουν μεγάλα νοσοκομεία της Πελοποννήσου

     SOS εκπέμπουν μεγάλα νοσοκομεία της Πελοποννήσου που μαστίζονται από τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα νοσοκομεία του Πύργου και της Σπάρτης. Οι κάτοικοι αλλά και οι εργαζόμενοι και στα δυο νοσοκομεία, μίλησαν στον ανταποκριτή του STAR, Κώστα Γκελντή. Την ίδια ώρα πολιτική κόντρα ξέσπασε με αφορμή περιστατικό τραυματία που μεταφέρθηκε σε καρότσα στη Ζαγορά Πηλίου!SOS 
    Τι είπαν στην κάμερα του STAR οι εξυπηρετούμενοι των νοσοκομείων;
     «Πάρα πολλές ελλείψεις! Ο κόσμος παραπονιέται, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων», σχολιάζει μια εξυπηρετούμενη από το νοσοκομείο της Σπάρτης. «Έντεκα μέρες εδώ και βασανιζόμουν! Σπαρτάγαγα από τους πόνους», σχολιάζει ασθενής στην κάμερα του STAR.
    Αυτοί οι κάτοικοι της Σπάρτης μίλησαν στην κάμερα του STAR και τον Κώστα Γκελντή, για τις οδυνηρές εμπειρίες που είχαν στο παρελθόν στο νοσοκομείο της πόλης... Όμως δεν τα βάζουν με το προσωπικό του νοσοκομείου, γιατί και τότε και τώρα, όπως μας λένε, η αίτια ήταν η ίδια: Η έλλειψη προσωπικού. «Όπως ήταν το νοσοκομείο πριν 34 χρονιά, έτσι είναι και τώρα!», σχολιάζει υπάλληλος του νοσοκομείου της Σπάρτης. 
Άγονες οι προκηρύξεις
    Μεγαλύτερο πρόβλημα υποστελέχωσης συναντάται στα νοσοκομεία της Λακωνίας. Γίνονται συνέχεις προκηρύξεις, οι οποίες, όμως, βγαίνουν άγονες. Οι ελλείψεις εστιάζονται κυρίως σε αναισθησιολόγουςπαιδίατρους και παθολόγους. «Άμα πάθεις κάτι παθολογικό, έχεις πρόβλημα! Τέλος!», σχολιάζει ασθενής στην κάμερα του STAR. 
     «Έχουμε μόνον έναν παιδίατρο και έχουμε μόνον τρεις παθολόγους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στους Μολάους που παραιτήθηκε η μοναδική αναισθησιολόγος, που υπήρχε», υπογραμμίζει ο προεδρος επιστημονικού συμβουλίου Νοσοκομείου Σπάρτης, Φώτης Αράπης
    Η γενική κατάσταση είναι ότι για τα δύσκολα περιστατικά, οι κάτοικοι της Σπάρτης εξυπηρετούνται από τα νοσοκομεία της Τρίπολης ή της Καλαμάτας. 
Το νοσοκομείο του Πύργου λειτουργεί με...δανεικούς παθολόγους
    Στο Γενικό Νοσοκομείο της Ηλείας, το προσωπικό εκπέμπει SOS,  γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Από τις 97 θέσεις καλυμμένες είναι μόνον οι 47 και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν άδεια για ξεκούραση εδώ και τρία χρόνια. «Μας είπαν ότι δεν υπάρχει παθολογικό τμήμα εδώ και πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας», σχολιάζει ασθενής. 
    «Οι προκηρύξεις για την ειδικότητα της παθολογίας βγήκαν και πάλι άγονες. Αυτή τη στιγμή, το νοσοκομείο λειτουργεί με 3 μετακινημένους παθολόγους, έναν από το Κέντρο Υγείας, έναν από την Αμαλιάδα και έναν με 3μηνη μετακίνηση, που έρχεται από την Πάτρα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Ιωάννης Γεωργίου.
Αναδημοσίευση από https://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...