Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΕΣΎ και η Αλήθεια

   Τα κούφια λόγια στην συζήτηση του Προϋπολογισμού δεν μπορούν να  καλύψουν την σκληρή πραγματικότητα.
✅6 εκ.Ελληνίδες και Έλληνες  δεν μπόρεσαν να βρουν Προσωπικό Γιατρό  και από τα 4,66 εκ. πολιτών που έχουν γραφτεί στη λίστα, αρκετοί υποχρεώθηκαν (εξαιτίας της φαεινής ιδέας για οικονομική επιβάρυνση) να επιλέξουν γιατρό, που απέχει δεκάδες χιλιόμετρα από την περιοχή τους.
✅ Με 8000 λιγότερους Γιατρούς και  Υγειονομικούς θα παραδόσει τον Δημόσιο Τομέα Υγείας, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ενώ ξόδεψε 50 δις ευρώ για την Πανδημία και μοιράζει αλλά 32 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, άφησε τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας χωρίς Γιατρούς.
✅Μια σύνταξη το Χρόνο δίνει για εισφορές υγείας κάθε συνταξιούχος.
Υπεύθυνες για αυτό είναι:
❌Η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου που  αύξησε κατά 80% τις εισφορές υγείας τον Ιούνιο του 2015 
❌Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που συνεχίζει να τις κρατά σε αυτό το ύψος από το 2019 έως σήμερα.
✅ Μια σύνταξη επιπλέον ξοδεύει κάθε συνταξιούχος, για να πληρώνει τη συμμετοχή του στα Φάρμακα, που από 21% το 2011, ανέρχεται στο 50% (κατά μέσο όρο), από το 2017 μέχρι σήμερα.
✅Ο κ.Μητσοτάκης που  επέλεξε να διαθέσει 250 εκ. €  από το Ταμείο Ανάκαμψης στις Φαρμακευτικές Εταιρείες (μειώνοντας τις επιστροφές τους), δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους φτωχούς και τους αδύναμους που κόβουν από  παντού για  να αγοράσουν τα Φάρμακα τους.
✅Οι Έλληνες πληρώνουν σήμερα από το υστέρημα τους, τριπλάσιες δαπάνες (σε σχέση με το 2011), για να καλύψουν Νοσοκομειακές Ανάγκες  που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα εγκαταλελειμμένα από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη Δημόσια Νοσοκομεία. 
✅Ο κ.Τσίπρας που είχε υποσχεθεί αύξηση της Δημόσιας Δαπάνης Υγείας, μόλις έγινε Πρωθυπουργός  μείωσε κατά 90% την κρατική χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ.
Ο κ.Μητσοτάκης που "αντελήφθη" το 2020, την σημασία του ΕΣΥ (συνέντευξη Καθημερινή), ξόδεψε 50 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, αλλά στα Νοσοκομεία πήγαν μόλις 500 εκ ευρώ.
✅"Φανταστείτε αν οι κοινωνίες και οι οικονομίες μας είχαν σχεδιαστεί για να δίνουν προτεραιότητα στην υγεία όλων. 
✅ Αυτό σημαίνει ότι όλοι απολαμβάνουμε παραγωγική και ικανοποιητική εργασία που δεν βλάπτει τη σωματική και ψυχική μας υγεία.
 ✅Και όταν χρειαστούμε  πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες για να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές, να αποτρέψουμε ασθένειες, να λάβουμε θεραπεία, φάρμακα ή υποστήριξη αποκατάστασης, αυτά θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε εμάς, ποτέ πολύ μακριά, ποτέ πολύ ακριβά." (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).
Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να καταφύγουμε στον κόσμο της φαντασίας.
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία χαρές και αισιοδοξία.
Σωτ. Ζώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΕΣ για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ