Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

     Η 1η του Μάη είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους απανταχού αγωνιστές της εργατικής τάξης, για όλους εκείνους  που πάλεψαν  και  θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ, τα δικαιώματα και  τις κατακτήσεις των εργαζομένων και γενικά των πολιτών που σήμερα η μία μετά την άλλη ξηλώνονται από την  κυβέρνηση της δεξιάς την κυβέρνηση της Ν.Δ,
       η οποία αξίζει να  επισημάνουμε, 
πως πέρα από τους μισθούς φτώχειας και την ακρίβεια των καταναλωτικών  αγαθών και όχι μόνον, διαλύει τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους, την υγεία την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση. 
    Συμμετέχουμε λοιπόν  δυναμικά στην αυριανή Απεργιακή Κινητοποίηση, την  Απεργία της  1ης του  Μάη του  2024 και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των εργαζομένων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά στο εργατικό κέντρο Πάτρας, τον χώρο που θα πρέπει να ενώνει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, τον χώρο που θα πρέπει να είναι η αφετηρία  των κοινών και ενωτικών αγώνων των εργαζόμενων.                                  ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ στον   αγώνα  για την προστασία του ΕΣΥ της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης της Μεταπολίτευσης, του ΕΣΥ που σήμερα ιδιωτικοποιείται, της υγείας που η κυβέρνηση θέλει να προσφέρει ως εμπορεύσιμο είδος και όχι ως κοινωνικό αγαθό.
- Για το δικαίωνα στην δουλειά, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και βεβαίως για  αξιοπρεπείς συντάξεις.
- Για προσλήψεις στην  υγεία, την παιδεία και γενικά στο Δημόσιο  και βεβαίως την μονιμοποίηση των εκτάκτων που η κυβέρνηση τους εμπαίζει σέρνοντάς τους ομήρους από εκλογική διαδικασία σε εκλογική διαδικασία. 
- Για να μπει φρένο στην ακρίβεια  που έχει γίνει μόνιμος βραχνάς σε όλα τα νοικοκυριά σε όλους τους πολίτες.
  Καλούμε όλους  τους εργαζόμενους τους άνεργους τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους στα συλλαλητήρια και τις πορείες εκφράζοντας την αντίθεση τους στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που είναι επιζήμια για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ από την ΑΔΕΔΥ, την ΤΡΙΤΗ 21.5.24

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 🚨Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε...