Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ για ΑΛΛΑΓΕΣ στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.  Για άλλη μια φορά ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ το ΠΟΡΙΣΜΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗ για  την ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΕ.

 Χθές οι  Υπουργοί Εργασίας ανακοίνωσαν  8 αλλαγές  στο ασφαλιστικό, που αίρουν όπως είπαν, αδικίες χρόνων.
     Μέσα σε αυτές τις αλλαγές δεν συμπερηλήφθηκε η μεγαλύτερη αδικία  χρόνων που είναι  η   μη ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.
    Να θυμίσουμε στον Κο Υπουργό Εργασίας, ότι στα συρτάρια του έχει πάνω από ένα χρόνο το θετικό πόρισμα της επιτροπής ΜΠΕΧΡΑΚΗ, που ο ίδιος σύστησε.
     Πότε προτίθεται να το νομοθετήσει;  Η ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θεωρείται  αυτονόητη από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία,  ειδικά μετά την εμφάνιση του κορονοϊού.
  Θρηνήσαμε 30 νεκρούς υγειονομικούς από κορονωίό πριν την εμφάνιση των εμβολίων,  50 υγειονομικοί  πέρασαν το κατώφλι των ΜΕΘ  διασωληνωμένοι από κορωνοϊό και σώθηκαν. Όλοι πριν εμφανισθούν τα εμβόλια. Το επισημαίνουμε για να μην πει κανείς ...τα θέλανε και τα πάθανε...
     Θυμηθείτε τον  νοσηλευτή  που έχασε πριν λίγες ημέρες τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας σε τμήμα του  εφημερεύοντος νοσοκομείου   ΑΧΕΠΑ.
    Όπως φυσικά γνωρίζει ο Υπουργός Εργασίας, από τις επιδημιολογικές μελέτες που καταθέσαμε στην επιτροπή ΜΠΕΧΡΑΚΗ, 3.000 υγειονομικοί έχουν  υψηλό ποσοστό αναπηρίας από καρκίνους, αυτοάνοσα κ.α.λ. νοσήματα.  Γνωρίζουν ότι όλοι  οι εργαζόμενοι στη νοσηλευτική υπηρεσία μετά τα 25 χρόνια υπηρεσίας πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα.
     Στις εξαγγελίες ο Υπουργός Εργασίας δεν έλαβε υπ όψιν ότι ανήκουμε σε ενιαίο φορέα ασφάλισης τον ΕΦΚΑ και δεν είναι δυνατόν ασφαλισμένοι του ιδίων επαγγελμάτων  υγείας να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Όσοι προέρχονται από το ΙΚΑ να  είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι συνάδελφοι των ιδίων επαγγελμάτων προέρχονται από το  Δημόσιο ασφαλιστικό φορέα να μην  είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ.
    Ο Υπουργός  Εργασίας ανακοίνωσε ότι το δικαίωμα της αναγνώρισης  ..  της μάχιμης πενταετίας - επεκτείνεται σε όλους τους ένστολους  και σωστά.
    Στους υγειονομικούς γιατί  δεν ανακοινώθηκε το.μπόνους της πενταετίας με την ενταξή μας στα ΒΑΕ;
     Θυμιζουμε  ότι  λίγος καιρός πέρασε που  μας αποκαλούσαν μαχητές της πρώτης γραμμής του υγειονομικού πολέμου. Χορτάσαμε χειροκροτήματα.
                    Ποτέ δεν είναι αργά.
   Έστω και τώρα καλούμε την ΠΟΛΙΤΕΙΑ μέσω του Υπουργού  Εργσσίας  που την εκπροσωπεί να ανασύρει από το συρτάρι του το θετικό πόρισμα της  επιτροπής ΜΠΕΧΡΑΚΗ, που εισηγείται την  ένταξή μας στα ΒΑΕ και να το  νομοθετήσει. 
 Οι Υγειονομικοί όχι μόνο δεν άκουσαν στις εξαγγελίες του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  την ένταξή τους στα ΒΑΕ,  κινδυνεύουν με την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με βάσει τη γνωμοδότηση του  ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Δεν ακούσαμε κάτι γι αυτό χθές.
    Θα εφαρμόσει τη γνωμοδότηση η κυβέρνηση ή όχι;  Εάν προτίθεται να την εφαρμόσει πώς θα την εφαρμόσει; Με ξαφνικό θάνατο ή μεταβατικό στάδιο;
                             Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...