Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Η Θέση της παράταξής μας στη 15η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ του Σωματείου μας, την 24η Αυγούστου 2022.

      Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου  μας,  την 15η/24.8.22, από την οποία απουσίαζε, όπως πάντα, η παράταξη της ΑΚΕ, απουσία για την οποία μπήκε ζήτημα, η θέση της παράταξης μας στην παρακάτω σχετική θεματολογία ήταν η εξής:
  1.  Σε οτι αφορά  το 1ο θέμα, το ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ, 
αφού επισημάναμε κατ' αρχήν  την υποβάθμιση που φέρνει στους Συναδέλφους της ΔΕ κατηγορίας, την αδυναμία εφαρμογής του υπό τις παρούσες συνθήκες και τις δυσλειτουργίες που θα φέρει στο σύστημα, δεδομένου οτι απ' αυτό πλήττονται και οι υπόλοιπες νοσηλευτικές κατηγορίες, προτείναμε ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τους Διοικούντες  για να μας πουν για τις σχετικές προθέσεις τους, δεδομένου οτι είδαμε την Νοσηλευτική Διεύθυνση να τρέχει να μοιράζει αυτό το καθηκοντολόγιο στα Τμήματα χωρίς καμία άλλη διαδικασία, υπογράφοντας παράλληλα τα προγράμματα όπως και πριν. Στη συνέχεια να  πάμε  σε μια σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΟΥ του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, όπου θα ακούσουμε τις απόψεις τους και εκτιμώντας τα δεδομένα, να προχωρήσουμε σε δράσεις  και κινήσεις τοπικού χαρακτήρα, σε επίπεδο νομού, αλλα και στις κινητοποιήσεις που δρομολογεί και η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας την απόσυρση αυτού του καθηκοντολογίου και την αναβάθμιση του συγκεκριμένου κλάδου, βάσει της εκπαίδευσης του και της προσφοράς του.
    Σταθερή επιδίωξή μας, βεβαίως θα πρέπει να είναι,  ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ και οι περαιτέρω δυνατότητες ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του.
2.    Σε οτι αφορά το 2ο θέμα,  αφού επισημάναμε τις πρακτικές και συμπεριφορές των σε αναστολη Συναδέλφων μας απέναντι  στο οργανωμένο συνδικαλιστικό Κίνημα,  προτείναμε με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου αναστολής να υπάρξει εκ  μέρους μας παρέμβαση προς κάθε κατεύθυνση για την αναγκαία και  ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ τους, δεδομένου οτι σήμερα όπως έχουν εξελιχθεί τα  πράγματα δεν συντρέχουν οι λόγοι  που επικαλείται η κυβέρνηση  για να συνεχίζουν  να είναι εκτος, κάτι που δεν το επιτρέπουν και οι μεγάλες ελλείψεις που έχουμε σε προσωπικό.
 3.   Σε οτι αφορά το 3ο θέμα,  αφού επισημάναμε τούς απαράδεκτους κυβερνητικούς χειρισμούς σε ότι αφορά το πρόβλημα στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου  μας τα οποία λειτουργούν ως αυτόνομο τμήμα, εξέλιξη που θα πρέπει να  επαναπροσδιορίσει την λειτουργία του, έτσι ώστε  να μην ξανασυμβούν τα πρόσφατα φαινόμενα, αναφερθήκαμε: 
   - Τόσο στο ζήτημα που έχει να κάνει με την αποπομπή  του ΔΙΟΙΚΗΤΉ, όπου αναρωτιόμαστε ΟΛΟΙ  ευθέως για το τι ισχύει,  αν έχουμε η οχι Διοικητή,  αν ισχύει η καρατόμηση του η όχι, ασκώντας κριτική στην Πανελλαδική πρωτοτυπία να ζητείται παραίτησή να κατατίθεται  και να προβληματίζεται αυτός που την ζήτησε για την περιττή βεβαίως εκ νέου αποδοχή της, την υποτιθέμενη καθυστέρηση στο ΦΕΚ  και βεβαίως την κανονική άδεια  που επικαλέστηκε ο Διοικητής για να δικαιολογήσει την απουσία  του, καθώς και στις δράσεις του παρά την εν αναμονή κατάσταση του.      
    - όσο και  στις υπογραφές που κάποιοι μάζεψαν για την παραμονή του, όπου είπε ότι ήταν προκλητικές για έναν Διοικητή που επί της ουσίας δεν έχει κάνει και τίποτε σημαντικό. δεδομένου οτι:
    -  Ούτε μας έλυσε κανένα Θέμα. 
     - Ούτε έφτιαξε η προχώρησε κάτι σημαντικό, αναπτυξιακό για το νοσοκομείο μας.
    -  Ούτε λειτουργεί αντικειμενικά και αξιοκρατικά, αν λάβουμε υπόψιν μας τις 
        επιλογές του στις θέσεις ευθύνης και όχι μόνον και βεβαίως τις πρόσφατες 
        καρατομήσεις, που φανερώνουν την πλήρη ταύτισή του με την κομματική, 
        παραταξιακή και ρουσφετολογική λειτουργία και πρακτική. 
  Αφού στη συνέχεια αναφερθήκαμε στην άδικη απόλυση της συμβασιούχου εργαζόμενης εκείνο το βράδυ στα ΤΕΠ, το μπάχαλο με τους χειρισμούς στο πειθαρχικό για την μόνιμη όπου εκτέθηκε η υπηρεσία μας  χωρίς να έχει χειριστεί την υπόθεση, έναν χειρισμό που όπως και πολλοί άλλοι  γίνονται μέσα απο το γραφείο του Διοικητή και οχι το καθ΄ ύλην αρμόδιο γραφείο,  το γραφείο Προσωπικού, γεγονός ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο και αφού αναφερθήκαμε στις αδικαιολόγητες και άδικες καρατομήσεις και μετακινήσεις προϊσταμένων,  προτείναμε ΑΜΕΣΑ  συνάντηση με Διοίκηση και ΥΠε για:
  - Την επιστροφή ΑΜΕΣΑ της άδικης απόλυσης της συμβασιούχου  Εργαζόμενης.
  - Άμεσα επαναφορά ΟΛΩΝ των άδικων καρατομήσεων και μετακινήσεων, όπου οι 
    Διοικούντες αναδείχθηκαν αφερέγγυοι στίς δεσμεύσεις τους και εντεταλμένοι στίς  
     επιλογές τους..
 - Την δρομολόγηση της δικαστικής προσφυγής εναντίον των Διοικούντων γι' αυτές 
    τις άδικες υποδεικνυόμενες μεταβολές, σε συνάρτηση βεβαίως με αυτές του 
     παρελθόντως για τις οποίες πρέπει να παρέμβουμε για να δούμε που βρίσκεται η 
    τότε  σχετική δικαστική μας προσφυγή μας.
4. Σε οτι αφορά το 4ο θέμα, τους ΣΟΧ, στα πλαίσια των αποφάσεων που ήδη έχουμε πάρει, προτείναμε ακόμη μια παρέμβαση για την παράταση της θητείας τους και βεβαίως την μονιμοποίηση τους.
   Επίσης με δεδομένες τις συνεχόμενες παρατάσεις τους να παρέμβουμε για να τους χορηγηθούν οτι παίρνουν και οι υπόλοιποι Συνάδελφοι,  όπως είναι η ειδική άδεια κλπ.
 5. Σε οτι αφορά το 5ο θέμα, την Δωρεά, την οποία και εμείς λόγω της μυστικοπάθειας της Διοίκησης μάθαμε μέσω του τύπου, προτείναμε  να ευχαριστήσουμε τον ΔΩΡΗΤΗ  ως Σωματείο,  επισημαίνοντας οτι η διάθεση της δεν μας βρίσκει σύμφωνους,  δεδομένου οτι δεν είναι ότι το καλύτερο με βάσει τις ανάγκες μας, η αν το θέλετε στην πιο ενδεδειγμένη κατεύθυνση. Θα μπορούσε να ήταν για την ανέγερση  της κτιριακής υποδομής που ζητάμε,  η στην προσθήκη ενός ακόμη ορόφου στο μπορντό κτίριο και έτσι να αποτυπωθεί εσαεί  το όνομα του Δωρητή αυτής  της όντως  πολύ μεγάλης δωρεάς και προς αυτήν την κατεύθυνση χρειάζονται παρεμβάσεις. 
6.  Στα διάφορα θέματα προτείναμε:
   Α). Κατ'  αρχήν την παρέμβαση μας για την επαναλειτουργία της προβλεπόμενης στον οργανισμό του Νοσοκομείου μας ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, δεδομένου οτι οι ανάγκες της περιοχής μας δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες σχετικές υποδομές και δυνατότητες. 
  Β). Παρέμβαση άμεσα για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον υπουργό στα πλαίσια της ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ που πρόσφατα πραγματοποιήσαμε.
  Γ). Ανακοίνωση με αφορμή τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς σε ότι αφορά  την μνημονιακή εποπτεία,  ζητώντας και εμείς  την άμεση  επαναφορά όλων όσων μας αφαιρέθηκαν απ' αυτήν, όπως δώρα, μισθοί κλπ
   Δ). Παρέμβαση για την επικοινωνιακού χαρακτήρα  επίσκεψη του Διοικητή της Υ.Πε στο Νοσοκομείο μας, όπου αγνόησε ακόμη μια φορά το Σωματείο μας, παρά τα μεγάλα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την εκκρεμή συνάντησης που είχαμε ζητήσει μαζί του.
 Ε). Την όπως κάθε χρόνο, συμμετοχή του Σωματείου μας, με διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία, στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ  και της ΑΔΕΔΥ  στην ΔΕΘ, όπως το  ζητάει η ομοσπονδία μας στην σχετική Πανελλαδική κινητοποίησή της, όπου αναδεικνύονται τα προβλήματα του κλάδου μας και αναζητούνται λύσεις στις διεκδικήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...