Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΘΕΙ  ΜΙΑ ...ΓΩΝΙΑ... ΤΟΥ ΝΕΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.

     Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι  ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει τον τρόπο που θα διατεθεί ο νέος δημοσιονομικός χώρος, που δημιουργήθηκε  με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
       Αναρωτιόμαστε εμείς οι υγειονομικοί, εαν μετά δυόμιση χρόνια πανδημίας, με  αμέτρητα ξενύχτια δίπλα στους ασθενείς  σε περιόδους που όλη η κοινωνία ήταν κλεισμένη στο σπίτι τους, με  δεκάδες νεκρούς υγειονομικούς από κορωνοϊό και από  άλλες ασθένειες λόγω της ανθυγιεινότητας και  επικινδυνότητας της δουλειάς, μας αξίζει μία .....γωνιά..... του νέου δημόσιονομικού χώρου που δημιουργήθηκε;  
    Δυστυχώς μέχρι τώρα εισπράξαμε μόνο  χειροκροτήματα. Πολλά χειροκροτήματα. Και μετά τίποτα....... 
      Κάθε φορά που κηδεύαμε συνάδελφο και δυστυχώς ήταν πολλές  οι φορές, λέγαμε τώρα πια έφθασε η ώρα!!!!!!!!  Η πολιτεία θα  αναγνωρίσει τη προσφορά, την αυτοθυσία, τον επαγγελματισμό  και θα πράξει αναλόγως. Πως είναι δυνατόν να αφήσουν  ανυπεράσπιστες, στο έλεος του Θεού τόσες πολλές  οικογένειες;
    Πως μπορούν να είναι ήσυχοι με τη συνείδησή τους  όταν οι υγειονομικοί  δεν  είναι ενταγμένοι στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, με αμοιβές  χαμηλότερες  του κατώτατου μισθού  του ανειδίκευτου εργάτη, χωρίς να αναγνωρίζεται ως εργατικό ατύχημα ο θάνατος των Συναδέλφων. 
          Αισθανόμαστε ότι η πολιτεία μας .....γύρισε τη πλάτη.......
  Πάρα ταύτα........ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να δουλεύουμε  σε δυσμενείς συνθήκες εργασίας με χιλιάδες  κενά και χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους σε  ομηρία.
     Μήπως  έφθασε ο  καιρός έστω και αργά  να θυμηθούν τις δεσμεύσεις;  Όταν μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη  θα έπρεπε και μία γωνίτσα να   είναι ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήθηκε  με βάσει τα λεγόμενα τους, να διατεθεί στο υγειονομικό προσωπικό. 
                         Ή για άλλη μια φορά τίποτα.
Αναμένουμε.....τη ΔΕΘ......ΣΥΓΓΝΩΜΗ αλλά απηυδήσαμε.........    θα υπενθυμίζουμε συνεχώς  τις δεσμεύσεις της πολιτείας  μέσω των  κινητοποιήσεών μας. 
                      Μιχ. Γιαννάκος -ΠΟΕΔΗΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...