Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΥΨΗΛΟΣ γιά ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ο ΑΡΙΘΜΟΣ των ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ με ΚΟΡΩΝΟΪΟ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΑΣΚΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

      Είναι πολύ επικίνδυνη η αντίληψη  που τείνει να επικρατήσει ότι η μάσκα δεν είναι απαραίτητη. Φοράει κάποιος μάσκα και τον κοιτάνε περίεργα. Εκεί φθάσαμε. Επικράτησαν οι αδιάφοροι της μάσκας.
      Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ο μήνας με τους περισσότερους παραθεριστές, τις περισσότερες εκδηλώσεις μπορεί να πυροδοτήσει ένα νέο σφοδρό κύμα κορωνοϊού, φθινόπωρο και χειμώνα. 
     Παρ΄ ότι έχουμε ελαφρώς λιγότερους νοσηλευόμενους ασθενείς στα νοσοκομεία με κορωνοϊό,  σε σχέση με τη περασμένη εβδομάδα, δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.  
     ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ  ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ.
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΣΤ 
και εάν  ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΟΙ  ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.
           Δεν συνεχίζουμε να διασκεδάζουμε και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς μάσκα.
       Σήμερα στα Νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.609 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες, στις 4.487 κλίνες που διατίθενται συνολικά.
     Την περασμένη εβδομάδα 25/7 νοσηλεύονταν 2.766 ασθενείς στις 4.496 κλίνες συνολικά που διατίθενται. Μικρή πτώση, αλλά υψηλός αριθμός για ΑΥΓΟΥΣΤΟ.
       Δεν είναι φυσιολογικό τον Αύγουστο τα  νοσοκομεία  να  δεσμεύουν πάνω από 100 κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού  και να  έχουν γεμάτες  τρείς και τέσσερις κλινικές.         Όλα αυτά σε βάρος των non covid-19   περιστατικών. 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.
ΣΩΤΗΡΙΑ νοσηλεύονται 126 ασθενείς με κορωνοϊό, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 99, ΑΤΤΙΚΟ 78, ΕΡΥΘΡΟΣ 78, ΑΧΕΠΑ 96, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 90, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 72, ΡΙΟ 70  κ.λ.π.
     Στις ΜΕΘ παρατηρείται μια μικρή αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό σε σχέση με τη περασμένη εβδομάδα  σε  διαχειρίσιμα  επίπεδα.
      Συγκεκριμένα σήμερα νοσηλεύονται  147 ασθενείς  με κορωνοϊό στις ΜΕΘ  στις 273 κλίνες που διατίθενται συνολικά.
      Στις 25/7 νοσηλεύονταν 135 ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ στις 259 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται συνολικά για περιστατικά κορωνοϊού.
       Και βέβαια θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όψιν οι  πολλοί θάνατοι  για καλοκαίρι.
                          ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΜΑΣΚΕΣ.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ του συστήματος  Υγείας εν όψει του δύσκολου φθινοπώρου και χειμώνα.        Δεν θα  αντέξουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε  με τόσες ελλείψεις προσωπικού.
                                   Λιγοστέψαμε κατά 10.000 εφέτος 
Συνεχίζονται οι άδικες αναστολές εργασίας που δεν μπορούν πια να εξηγηθούν επιστημονικά. 
                                        Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...