Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Σχετικά με την Ρήτρα Αναπροσαρμογής

      Με την τροπολογία που κατατέθηκε, μπορεί να καταργείται η ρήτρα ονομαστικά, αλλά οι αυξήσεις δεν σταματούν, καθώς ενσωματώνονται στην κυμαινόμενη τιμή.
     Επίσης στη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης παραμένει ακόμη ασαφές πως θα μειωθούν οι τιμές για τους καταναλωτές, τι θα πληρώσει το κράτος και τι οι ιδιώτες παραγωγοί.
     Ο όλος σχεδιασμός παραπέμπεται σε νέες υπουργικές αποφάσεις, όπως συνέβη και με τα υπερκέρδη που η φορολογία τους έχει μετατεθεί για Σεπτέμβριο και βλέπουμε.
      Πολύ συχνά στα θέματα της Ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την Ευρώπη ότι λειτουργεί σαν αργοκίνητο καράβι και ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Την ίδια στιγμή όμως, αρνείται να λάβει μέτρα τα οποία η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καταναλωτές αυτή τη δύσκολη περίοδο.
     Μία από αυτές τις λύσεις είναι και η επιβολή πλαφόν στη λιανική, που προστατεύει επί της ουσίας τους καταναλωτές, μειώνοντας στην πράξη τους λογαριασμούς με δίκαιη κατανομή του κόστους μεταξύ παραγωγών, κράτους και πολιτών και μπορεί να εφαρμοστεί από αύριο κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...