Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Σχετικά με τον ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ που ΚΑΛΠΑΖΕΙ στην χώρα μας - 3,4 μονάδες ψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

     Κάθε μήνα ο πληθωρισμός στη χώρα μας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έφτασε στο 12% τον Ιούνιο ενώ τον Μάιο ήταν στο 10,5%. Όπως παρατηρούμε υπάρχει μια ραγδαία αύξηση που κάνει τη χώρα μας να βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην Ευρωζώνη. 
      Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 3,4 μονάδες ψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η σημαντική άνοδος του πληθωρισμού οφείλεται στο ότι η ενέργεια  έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιούνιο (41,9%, έναντι 39,1% τον Μάιο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (8,9%, έναντι 7,5% τον Μάιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (4,3%, έναντι 4,2% τον Μάιο) και οι υπηρεσίες (3,4%, έναντι 3,5% τον Μάιο).
    Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών λόγω πληθωρισμού καθιστούν το λαό ευάλωτο στις παγκόσμιες κρίσεις και αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Είναι πλέον θέμα προτεραιοτήτων. Προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι η κοινωνική συνοχή. Προτεραιότητά της δεν είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Προτεραιότητά της είναι να τα έχει καλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και να κάνει προεκλογικές καμπάνιες έχοντας τη λιγότερη δυνατή κριτική εναντίον των πολιτικών της που πλήττουν τον ελληνικό λαό. 
     Επιβάλλεται  η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής για να μπορέσει ο κόσμος άμεσα να ανασάνει, όπως προτείνει και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...