Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Έκρυθμη η κατάσταση στον χώρο της υγείας της περιοχής μας και γενικότερα στά όρια ευθύνης της 6ης Υ.Πε.

       Έκρυθμη η κατάσταση στον χώρο της υγείας στην περιοχή μας, στα όρια ευθύνης της 6ης Υ.Πε, από τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία, τα Κ.Υ, το ΕΚΑΒ κλπ μονάδες υγείας,  που δυστυχώς έχουν αφεθεί στην τύχη τους. 
     Αυτή την  τραγικότητα της κατάστασης την καταμαρτυρούν καθημερινά οι παρα πολλες διαμαρτυρίες και κραυγές αγωνίας των εργαζόμενων, οι κινητοποιήσεις τους και τα συλλαλητήρια που γίνονται σε αρκετές περιοχές, στα όρια της 6ης Υ.Πε, με την συμμετοχή βεβαίως των εργαζομένων και των ιατρών, αλλα και των φορέων και των πολιτών, των  τοπικών κοινωνιών που βλέπουν τις μονάδες υγείας της περιοχής του καθημερινά να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Να μην ενισχύονται και να  αποδυναμώνονται ολοένα και περισσότερο,  καθιστώντας τες ετσι αυτή η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική,  αδύναμες να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών, να ανταποκριθούν στο ρόλο της ύπαρξής τους και τους αρμόδιους να σφυρίζουν μάλλον αδιάφορα,  προσπαθώντας με ημίμετρα να καλύψουν τις ανάγκες, με τα γνωστά πήγαινε - έλα των ιατρών  και τα απαράδεκτα και επικίνδυνα  ΕΝΤΕΛΕΣΤΑΙ.
  Στα προαναφερόμενα πλαίσια, σαφώς είναι ενταγμένη η κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν.Πατρών, όχι μόνον με το γνωστό συμβάν στα ΤΕΠ, όπου οι Διοικούντες αντί για αντιμετώπιση της κατάστασης, έτσι ώστε  να μην ξανασυμβούν αυτά τα  θλιβερά γεγονότα προχώρησε  σε καρατομήσεις και μετακινήσεις Εργαζόμενων που δεν ειχαν καμια σχεση με το συμβάν, με σκοπό και στόχο το βόλεμα ημετέρων, εκμεταλλευόμενοι ένα θλιβερό γεγονός, κίνηση που θα πρέπει να  οδηγηθεί στις εισαγγελικές αρχές άμεσα,  γιατί είναι συνέχεια  αλλων τέτοιων επιλογών από την περίοδο του καρατομημένου Διοικητή, που κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι ηθελαν να ηρωοποιήσουν, αν ειναι δυνατόν......., κυριως γιατροί ξεχνώντας τούς χειρισμούς και την πρακτική  της εκδίωξη ιατρών απο το νοσοκομείο κλπ αλλa ζητήματα που μας έχουν οδηγήσει σε κινητοποιήσεις, στην γνωστή σύσκεψη φορέων κλπ άλλα για τα αυτονόητα.
    Άλλη περίπτωση το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, που παρά τα συλλαλητήρια κλπ άλλες δράσεις και παρεμβάσεις, λύση δεν είδαμε.
    Στο ίδιο μήκος και οι μονάδες υγείας της Αιτωλοακαρνανίας,  όπου βγήκαν στους δρόμους εργαζόμενοι και φορείς για την επικρατούσα κατάσταση. Στην αρχή  για την κατάσταση των Κέντρων Υγείας, στην συνέχεια με το συλλαλητήριο στο Μεσολόγγι για την κατάσταση που έχει περιέλθει το εκεί Νοσοκομείο τους, αλλά και το συλλαλητήριο στο Αγρίνιο για την κατάσταση του εκεί  Νοσοκομείου τους.
    Στο πόδι και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, οπου διαλύεται η Καρδιολογική τους κλινική, όπως καταγγέλλει  το εκει Σωματείο του νοσοκομείου του νησιού που είναι ασφυκτικά γεμάτο  αυτήν την περίοδο  απο τον τουρισμό. 
     Τι να πούμε για τον πύργο όπου τα λόγια χάνουν την αξία τους, η για το ΠΠΝΡ, τα εγκαταλελειμμένα Κ.Υ του νόμου μας κλπ αλλες μονάδες.
    Η κατάσταση είναι  εκρηκτική, η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ εμφανής, οι διαμαρτυρίες και μάλιστα εν μέσω θέρους πάρα πολλές, για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται άμεσα και τις λύσεις που απαιτούνται και επιβάλλονται, για την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της στήριξης του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...