Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

 Η Θέση της παράταξής μας στη 14η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ του Σωματείου μας, την 25η Ιούλη 2022, θεσεις που κατατέθηκαν και στην σημερινή παράσταση μας στην Διοίκηση, στα πλαίσια των σχετικών κινητοποιήσεών μας.

 Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου  μας,  την ΔΕΥΤΕΡΑ 25.7.22, στο συζητούμενο θέμα, που είχε να κάνει με το θλιβερό συμβάν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, του Γ.Ν Πατρών "Ο Αγ. ΑΝΔΡΕΑΣ" και τις μετέπειτα σχετικές εξελίξεις, η παράταξή μας, αφου εξέφρασε την θλίψη της για το δυσάρεστο αυτό γεγονός, τοποθετηθηκαμε στο εν λογω προβλημα, ως εξής: 
   Κατ αρχήν  αναφέρθηκε στο συμβάν, ένα συμβάν που δεν δίδαξε τίποτε στους αρμόδιους,  δεδομένου οτι η λειτουργική κατάσταση του Νοσοκομείου στα ΤΕΠ την ημέρα μη εφημερίας παραμένει η ίδια μ αυτήν της  ημέρας του Συμβάντος  και αυτό πιστεύουμε ότι γίνεται για να μην χρεωθουν οι Διοικούντες την σχετική ευθύνη, παρουσιαζοντας τα όλα ως καλώς καμωμένα.
  Το όλο τους ενδιαφέρον κινήθηκε στις ποινές, όπου όλη τους η οργή εξαντλείται στον Νοσηλευτικό κλάδο, όπου:
 Έχουμε τις ποινές στις νοσηλεύτριες βάρδιας όπου δυστυχώς  και εδω έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση, δεδομενου οτι στην  μόνιμη επέβαλλαν  αν και αβαρμόδιοι ως πειθαρχικοί προϊσταμενοι οη εδω Διοικούντες αναστολή  εργασίας  και στην συμβασιούχο που δεν χειρίστηκε τον ασθενή την λύση της συμβασης της, ζήτημα για το οποίο χρειάζεται η παρεμβαση μας για την επαναφορά της στη δουλειά, δεδομενου οτι οι διοικουντες δεν ειχαν καν την ευαισθησία να περομένουν για όλα αυτά την ολοκλήρωση της σχετικής ΕΔΕ.
   Και βεβαίως 
τις ποινές  σε Συναδέλφους θέσεων ευθύνης. Προϊσταμένους, που άλλοι μετακινήθηκαν και άλλοι καρατομήθηκαν χωρίς κανένας τους να έχει καμία σχέση και καμία ευθύνη  με τα συμβαίνοντα στα ΤΕΠ. Μετακινήσεις και καρατομήσεις ΑΔΙΚΕΣ και προσχεδιασμένες για το βόλεμα "ημετέρων"  γι αυτό και επιβάλλονται παρεμβασεις και κινητοποιήσεις για την άμεση επαναφορά τους. 
 Πέρα απ αυτό  παρέμβαση και στον υπουργό Υγείας γι αυτό το ζήτημα, τις αποφάσεις  Δημοπουμου, του Αν Διοικητή που σαφώς απέχουν πολύ από τις δηλώσεις του. Δηλώσεις που μιλούσαν για "συνέπειες σε όσους εμμέσως η αμέσως έχουν εμπλοκή με το συμβάν των ΤΕΠ". 
  Σε περιπτωση μη επαναφοράς της νομιμότητας,  των συναδελφων στην θεση τους, προσφυγή στην δικαιοσύνη ενάντια σε εκείνον που υπέγραψε αυτές τις ΑΔΙΚΕΣ, ανούσιες, άσχετες, υποβολιμαίες και απαραδεκτες μετακινήσεις και καρατομήσεις, που δεν ειναι αλλος απο τον αν. Διοικητή τον κον Δημόπουλο.
      Βεβαίως θα πρέπει να σταματήσει και ασυλία που γνωρίζει ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ, ο οποίος αν και δεν είναι άμοιρος ευθυνών, παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις.
    Τόσο αυτός  όσο και οι Διοικούντες αρκέστηκαν στην στοχοποιηση του νοσηλευτικού μας κλάδου για να μείνουν αλώβητοι όλοι οι υπόλοιποι αρμόδιοι και υπεύθυνοι.
      Αυτήν την θέση εκφρασαμε ξαι στην παράσταση μας στην Διοίκηση σήμερα 27.7.22 στα πλαίσια της σχετικής κινητοποίησης του Σωματείου μας.
     Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση οτι τις μετακινήσεις  και τις καρατομήσεις δεν είναι δυνατόν  να τις αποδεχθούμε, ούτε βεβαίως τους "δήμιους" των Συναδέλφων μας.
      ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ οι ΑΔΙΚΕΣ και ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...