Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Η Παράταξή μας, η ΔΗ.ΣΥ.Π για το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΑΔΕΔΥ στην ΔΕΘ.

   Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη 7 του Σεπτέμβρη.
   Το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη, ώρα 18.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει η συγκέντρωση των εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.
    Κυρίαρχο αίτημα οι αυξήσεις στους μισθούς, οι οποίοι έχουν συρρικνωθεί τα τελευταία 14 χρόνια από τις περικοπές των μνημονίων και ταυτόχρονα εξανεμίζονται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο λόγω του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας.
   Επιπλέον στο Δημόσιο διεκδικούμε την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (οι οποίοι υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα, αφού δεν περικόπηκαν ποτέ και σωστά), καθώς και το ξεπάγωμα της διετίας 2016-17 και την κατάργηση 2% υπέρ της ανεργίας, την οποία πληρώνουν μόνο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
    Επιπλέον διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες κι ιδιαίτερα στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας και σε όλα τα υπουργεία.
    Σε όλο το Δημόσιο υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που φτάνουν μέχρι και το 50% των οργανικών θέσεων με αποτέλεσμα κρίσιμοι τομείς όπως η Υγεία να κινδυνεύουν με ολοσχερή κατάρρευση.
    Η συγκέντρωση στη ΔΕΘ είναι η πρώτη κινητοποίηση των εργαζομένων και θα είναι η αρχή των αγώνων για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά για την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ που οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους και στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει υποστεί τεράστια φθορά (Δημοτικές εκλογές-Ευρωεκλογές), το επιτελικό της κράτος κατέρρευσε και οι πολιτικές που ασκεί δεν είναι ανίκητες.
   Η ανατροπή τους εξαρτάται από τη δική μας μαζική και δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
                          Γι αυτό να είμαστε όλοι εκεί.
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...