Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η κατάρρευση του ΕΣΥ - Αποδοκιμασίες των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

    Ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, που κατασκεύασε η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1994, το νοσοκομείο της Ρόδου, βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές κλπ).
  Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν 3 !!! παθολόγοι, που υπερεξαντλούνται στις εφημερίες, για έναν πληθυσμό 4.000.000 τουριστών και 170.000 μόνιμων κατοίκων, μαζί με τα γύρω νησιά!
    Σε ένα νοσοκομείο 360 κλινών λείπει το 50% των νοσηλευτών και οι γιατροί είναι ελάχιστοι.
    Κι αντί ο Υπουργός Υγείας να πάρει μέτρα για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, περιδιαβαίνει τα νησιά, κάνοντας επικοινωνιακό σόου, δηλώνοντας ότι η οικονομία πάει καλά.
    Ευτυχώς, υπάρχουν κι οι εργαζόμενοι που με τις κινητοποιήσεις τους αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.
    Μια εμβληματική μεταρρύθμιση, η καθιέρωση του ΕΣΥ το 1982 με τον Ν.1397, οδεύει προς την πλήρη υποβάθμιση κι απαξίωσή της, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης.
                          Από την Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...