Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Ο Δημ. Μπράτης για τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

 Άλλη μια χρονιά φτώχειας για τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. 
  Το συλλαλητήριο στις 7 του Σεπτέμβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου
   Διαβάζοντας στον τύπο τις τελευταίες μέρες τα δημοσιεύματα, σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ που θα γίνουν στις 7 του Σεπτέμβρη, βλέπει κανείς ότι απουσιάζουν πλήρως μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, παρά το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα.
 Οι όποιες εξαγγελίες περιορίζονται-σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- στη μείωση των συντελεστών για τα ενοίκια, στη μείωση κατά 0,5% των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες και σε κάποιο βοήθημα για τους συνταξιούχους.
   Καμιά σκέψη ούτε καν για τις ελάχιστες "παροχές" στους εργαζόμενους. Δηλαδή για την κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας(περίπου 40 ε τον μήνα) και για το ξεπάγωμα της διετίας 2016-17 (άλλα 40 περίπου ευρώ).
    Για δε την επαναφορά των δώρων, που θα ήταν πολύ μεγάλη ανακούφιση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τα κυβερνητικά στελέχη  όχι μόνο το έχουν αποκλείσει - πχ Άδωνις Γεωργιάδης-αλλά στην κυριολεξία βγάζουν φλύκταινες μόνο και που το ακούν.
    Τα ίδια, όμως, στελέχη κάνουν πως απορούν όταν στο υπουργείο τους πχ Υγείας δεν βρίσκουν γιατρούς ή νοσηλευτές ή οι γιατροί παραιτούνται για να πάνε στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της ΕΕ ,προκειμένου να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
  Έτσι, λοιπόν, έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση γιατρούς, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, υπαλλήλους υπουργείων, ιδιωτικούς υπαλλήλους, νέους επιστήμονες, μικροεπαγγελματίες κλπ
   Πώς θα ζήσει, αλήθεια, με μισθό 650-ως 850 ευρώ ο νοσηλευτής, ο εκπαιδευτικός, ο υπάλληλος, όταν τα ενοίκια μόνο θέλουν το 50 έως 60% του μισθού;
   Ποιος γιατρός, αλήθεια, θα παραμείνει στο ΕΣΥ με μισθούς 900 έως 1500 ευρώ μαζί με τις εξαντλητικές εφημερίες;
   Η στόχευση και η πολιτική επιλογή είναι σαφής και ευδιάκριτη. Συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα, εξευτελιστικοί μισθοί κι όλα στον Ιδιωτικό Τομέα. Όλα για τα κέρδη.
 Όποιος έχει λεφτά θα σπουδάζει. Όποιος έχει λεφτά θα έχει υπηρεσίες Υγείας αξιοπρεπείς. Οι υπόλοιποι, ας πρόσεχαν.
   Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση η φετινή συγκέντρωση των εργαζομένων (Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) στις 7 του Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, αποκτά άλλα χαρακτηριστικά.
  Ή θα μπει φραγμός σε αυτή την πολιτική και θα διεκδικήσουμε τις ζωές μας ή θα μας καταδικάσουν σε συνθήκες ζωής της δεκαετίας του 50 και του 60.
   Τα συνδικάτα οφείλουν, με ξεκίνημα την συγκέντρωση  στη ΔΕΘ, να οργανώσουν από κοινού μεγάλες κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...