Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο Χατζηκώστα: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα απογευματινά χειρουργεία

     Την κάθετη διαφωνία του με την λειτουργία των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
   Όπως έχει γίνει γνωστό από την Διοίκηση του Νοσοκομείου τα απογευματινά χειρουργεία θα ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου και για μία ημέρα την εβδομάδα.
    Ο Σύλλογος εργαζομένων σημειώνει ότι αποτελούν ένα ακόμη βήμα για την λειτουργία του νοσοκομείου ως επιχείρηση.
    «Την ευθύνη για τις αναμονές και τις λίστες της ντροπής την έχει η κυβέρνηση και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.
     Είναι πρόκληση να λένε πως με το μέτρο  αυτό θα εξαλείψουν τις λίστες! Αντί να καλύψουν όλα τα κενά σε προσωπικό, αντί να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους. Αντί να αναμορφώσουν τους οργανισμούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, βάζουν ταφόπλακα σε ότι είχε απομείνει όρθιο στην υγεία.
    Αντί να προχωρήσουν στην αντικατάσταση παλιού εξοπλισμού κι εγκαταστάσεων στην Αποστείρωση που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, βιάζονται να εξασφαλίσουν πελάτες με τα πρώτα χειρουργεία “δώρο” με κονδύλια από το ταμείο Ανάκαμψης.
      Στην ουσία διαιρούν τους ασθενείς σε έχοντες που θα νοσηλευτούν και σε μή έχοντες που λόγω φτώχειας θα περιμένουν στην λίστα αναμονής, μέχρι πότε; Δεν τηρούν  την αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών ως χρήστες υπηρεσιών  του ΕΣΥ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αναδημοσίευση από https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...