Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΑΣΕΠ: Γιατί καθυστερούν οι 817 προσλήψεις στα νοσοκομεία

   Στο «τραπέζι» του ΑΣΕΠ βρίσκεται επισήμως, ήδη από την 1η Φεβρουαρίου σύμφωνα με ρεπορτάζ του proson.gr, ο επόμενος μεγάλος διαγωνισμός για τα νοσοκομεία, στον οποίο θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο εν λόγω διαγωνισμός θα περιέχει 817 θέσεις εργασίας, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. 
   Ο διαγωνισμός έπρεπε να έχει φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο φτάνουμε στα μέσα Μαρτίου και παραμένει «άφαντος».
Πού οφείλεται όμως η καθυστέρηση αυτή;
   Πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν πως η καθυστέρηση οφείλεται στο υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει λάβει το σχέδιο της προκήρυξης αλλά δεν έχει δώσει ακόμη το τελικό «οκ» για την έναρξη της διαδικασίας και την αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο. 
   Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, όπως έχει επισημάνει και σε παλαιότερο ρεπορτάζ το proson, έχει έτοιμο τον διαγωνισμό και αναμένει την τελική έγκριση από το υπουργείο, προκειμένου να τον «διώξει» για το Εθνικό Τυπογραφείο. 
Πώς θα γίνουν οι 817 προσλήψεις
     Οι 817 προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με σύστημα μοριοδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα μοριδοτείται και η ειδική εμπειρία των υποψηφίων, καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί προτεραιότητα σε όσους υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την περίοδο
της πανδημίας του Covid-19. Αποτελεί εξάλλου δέσμευση της κυβέρνησης, ήδη από το 2020 και το 2021, η μονιμοποίηση όσων στήριξαν το ΕΣΥ. 
    Το σύστημα μοριοδότησης στηρίζεται σε ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...