Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Προσλήψεις στον τομέα της Υγείας: Η διανομή των 6.500 θέσεων εργασίας

     Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας με σκοπό την ενίσχυση των νοσοκομειακών μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
    Σε αυτό το πλαίσιο, προηγουμένως εγκρίθηκε η προκήρυξη για την κάλυψη 2.145 μόνιμων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Επιπρόσθετα, βρίσκονται σε εξέλιξη και οι προσλήψεις που είχαν οριστεί για το έτος 2023. Η διανομή των 6.500 μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού προβλέπει τα εξής: για το ΕΚΑΒ 800 θέσεις, για ιατρικό προσωπικό 1.450 θέσεις (από τις οποίες, 270 αφορούν μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού), για νοσηλευτικό προσωπικό 3.050 θέσεις, για το λοιπό προσωπικό 950 θέσεις και για τους εποπτευόμενους φορείς 250 θέσεις.
2.145 θέσεις στον τομέα νοσηλευτικής
    Έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας μία σημαντική προκήρυξη για 2.145 σταθερές θέσεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Αυτό το κάλεσμα για υποψηφίους προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες 775 θέσεις από την προκήρυξη 5Κ/2023, για τις οποίες η περίοδος υποβολής αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, και στις 816 θέσεις ΠΕ και ΤΕ που επισκοπεί το ΑΣΕΠ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην εν λόγω διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως της επιτυχίας τους στις γραπτές εξετάσεις του πανελλήνιου διαγωνισμού.
    Πιθανόν να δοθεί προτεραιότητα με αυξημένη βαθμολογία σε όσους ήδη εργάζονται ως νοσηλευτικό προσωπικό στο ΕΣΥ, όπως ισχύει και για την προκήρυξη 5Κ/2023. Το προσωπικό νοσηλευτικής, διοικητικό, τεχνικό, παραϊατρικό και το λοιπό βοηθητικό προσωπικό στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑ) του Υπουργείου Υγείας προσφέρει υπηρεσίες σύμφωνα με την ειδικότητα και τις αρμοδιότητες της κάθε θέσης, επιδιώκοντας την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες της χώρας, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, έγινε η υπογραφή για την έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για τη στελέχωση 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, για Πανεπιστημιακούς (ΠΕ), Τεχνολογικούς (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιους (ΔΕ) εκπαιδευτικούς.
     Η επιλογή των θέσεων έγινε με βάση τις τρέχουσες ανάγκες. Η προκήρυξη αναμένεται να αναρτηθεί από το ΑΣΕΠ σύντομα. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους, οι 2.145 νέες θέσεις θα καλύψουν τις υπάρχουσες ελλείψεις και θα ενισχύσουν την δυναμική του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Προχωράμε με σχέδιο και θάρρος στην ενίσχυση του ΕΣΥ, εξασφαλίζοντας την άμεση πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου πανελλαδικά».
Η προκήρυξη για 817 θέσεις αναμένεται να δημοσιευτεί εντός του Μαρτίου
    Αυτές οι θέσεις στα νοσοκομεία θα καλυφθούν χωρίς γραπτό διαγωνισμό, μέσω συστήματος βαθμολογίας με βάση την εμπειρία. Η προκήρυξη θα περιλαμβάνει θέσεις για ειδικότητες όπως Ακτινοφυσικοί, Διαιτολόγοι, Διοικητικοί (συμπεριλαμβανομένων Οικονομικών και Λογιστικών), Μηχανικοί, Νοσηλευτές, Πληροφορική, Φαρμακοποιοί, Φυσικοί, Χημικοί, Ψυχολόγοι, καθώς και Τεχνολογικές ειδικότητες στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Εργοθεραπεία, Ιατρικά Εργαστήρια, Κοινωνική Εργασία, Λογοθεραπεία, Μαιευτική, Νοσηλευτική, Πληροφορική, Ραδιολογία και Φυσικοθεραπεία.
     Επιπλέον, θα δοθεί μοριοδότηση για την ειδική εμπειρία των υποψηφίων, με έμφαση σε όσους εργάστηκαν στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, εκπληρώνοντας μια κυβερνητική δέσμευση για τη μονιμοποίηση του προσωπικού που στήριξε το ΕΣΥ. Για τις θέσεις Φαρμακοποιών απαιτείται πτυχίο Φαρμακευτικής από ΑΕΙ ή άλλες αντίστοιχες σχολές, καθώς και η απαιτούμενη άδεια επαγγέλματος. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένων της αίτησης, πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, αντιγράφων τίτλων σπουδών και ταυτότητας.
Στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, οι υποψήφιοι θα κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης με βάση τη συνολική βαθμολογία τους, αξιολογούμενοι με κριτήρια όπως ο τίτλος σπουδών, η ανεργία, η εμπειρία και η γνώση ξένων γλωσσών.
750 θέσεις ιατρών
   Προσεχώς, για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος Υγείας, θα προκηρυχθούν περισσότερες από 750 θέσεις για ειδικευμένους ιατρούς του ΕΣΥ σε όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες σε όλη τη χώρα. Το Υπουργείο Υγείας έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες συλλογής αιτημάτων και αναμένεται η ανακοίνωση της προκήρυξης. Ο διαγωνισμός προβλέπεται να καλύψει όλες τις ιατρικές ειδικότητες, με έμφαση στις ειδικότητες του παθολόγου και του αναισθησιολόγου. Για το έτος 2024, έχουν ήδη εγκριθεί 1.450 μόνιμες θέσεις για γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων, με στόχο την ταχεία προκήρυξη και την ανταπόκριση στις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ.
Αναδημοσίευση από https://ergasia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...