Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ζώτος Σωτήρης: ΕΣΥ τι θα κάνεις; Μόνο οι πολίτες με την ψήφο τους μπορούν να αποτρέψουν την διάλυση της Δημόσιας Υγείας.

✅30 χρόνια από τον νόμο 2194/94 για την αποκατάσταση του ΕΣΥ, η Ν.Δ, επιχειρεί ξανά (με σημαία το 41% και τις δημοσκοπήσεις), την επαναφορά της Υγείας στο προ ΕΣΥ καθεστώς.
✅Το Νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας ( που μεταξύ άλλων φέρει και  τον ψευδεπίγραφο τίτλο για την  "Ενίσχυση του ΕΣΥ"), ως κεντρικό στόχο έχει να μετατρέψει τα Δημόσια Νοσοκομεία σε  ξέφραγο αμπέλι των Ιδιωτικών Συμφερόντων και τα  Διευθυντικά Στελέχη ( και όχι μόνο) της Ιατρικής Υπηρεσίας (όπως εύστοχα έλεγε ο Αλέκος Παπαδόπουλος) σε "υπηρέτες δύο αφεντάδων".
✅Το σχέδιο αυτό μπήκε στα συρτάρια (προσωρινά όπως φαίνεται), άρον άρον το 2020, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στην διάρκεια της Πανδημίας, διαπίστωνε την Αξία των υπηρεσιών και των υποδομών του ΕΣΥ,την ώρα που ο Ιδιωτικός Τομέας απεσύρθη στην άκρη.
✅4 χρόνια μετά, με τους Έλληνες να πληρώνουν ( ετησίως)  τα 10 από τα 15 δις ευρώ ( 5 δις ασφαλιστικές εισφορές και  5 δις ιδιωτικές δαπάνες Υγείας), των συνολικών δαπανών υγείας, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με περισσή αλαζονία αρνείται να αυξήσει την (πιο χαμηλή στην Ευρώπη) δημόσια χρηματοδότηση και σε κάθε ευκαιρία φορτώνει με νέα βάρη τους πολίτες.
✅Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
✅1,9 εκ.Ελληνες και Ελληνίδες σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις δεν μπόρεσαν για οικονομικούς λόγους να πάνε σε Γιατρό ή να κάνουν εξετάσεις το 2023.
✅4,5 εκ. Νοικοκυριά κόβουν από παντού για να δώσουν κατά μέσο όρο 955 ευρώ ετησίως από την τσέπη κυρίως για Φάρμακα και Νοσοκομεία.
Το 14% εξ αυτών ( χρονίως πάσχοντες κ.λ.π) πληρώνουν από 1000-3000 ευρώ από την τσέπη.
✅2 εκ. συνταξιούχοι, πληρώνουν μια σύνταξη το χρόνο για ασφαλιστικές εισφορές υγείας και άλλη μία για να πληρώνουν από την τσέπη τα φάρμακα τους.
✅5,5 εκ.Έλληνες- δες δεν έχουν προσωπικό Γιατρό.
✅Όλα τα Παιδιά της Ελλάδας, από την ώρα που γεννιούνται μέχρι τα 16 τους χρόνια, δεν έχουν δικαίωμα προσωπικού Παιδιάτρου.
✅Η Ελλάδα διαθέτει το 10% του Προϋπολογισμού στην Υγεία με Μ.Ο στην Ευρώπη το 15%
✅Οι Έλληνες με μισθούς Ελλάδας, πληρώνουν 214 ευρώ ετήσια κατά κεφαλήν δαπάνη στα Φάρμακα και οι Γερμανοί 140 ευρώ με μισθούς Γερμανίας.
✅Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει (ορθώς) με αγωνία "Ινδούς" για τα  χωράφια, αλλά αδιαφορεί για τον επαναπατρισμό Ελλήνων Γιατρών από το Εξωτερικό για να στελεχώσουν τα "άδεια" Κέντρα Υγείας των Νησιών και των Νοσοκομείων.
✅7000 λιγότεροι μόνιμοι Γιατροί και Υγειονομικοί υπηρετούν σήμερα (σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019) στην Υγεία.
✅ Ούτε ένα ευρώ δεν προβλέπεται στο Ταμείο Ανάκαμψης για ανανέωση του εξοπλισμού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
✅ Φτιάχνουν και ανακαινίζουν κενούς χώρους για ποιους άραγε;
✅Δεν μπορώ να βρω 3 δις ευρώ για να διπλασιάσω τους μισθούς του ΕΣΥ υποστηρίζει ο Υπουργός Υγείας.
✅Μόνο που η συνολική μισθοδοσία όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τα  Κέντρα Υγείας, είναι 2,3 δις ευρώ και από αυτά τα 600 εκ.επιστρέφουν ως φόροι στο Κράτος ξανά.
✅ Για 1000 ευρώ καθαρή αύξηση σε όλους τους Γιατρούς, απαιτούνται 240 εκ.ευρώ ετησίως.
✅350 εκ.ευρώ είναι η ( σωστή) επιστροφή ( με μείωση του Clawback) στις Φαρμακευτικές Εταιρείες, με απόφαση της κυβέρνησης, που υποτίθεται θέλει, αλλά δεν μπορεί να βρει χρήματα για Γιατρούς.
Ας δούμε την πραγματική Αιτία.
✅"Έχω αναλάβει αποστολή να μειώσω την Φαρμακευτική Δαπάνη" παραδέχθηκε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Υπουργός Υγείας.
✅ Απ' ότι φαίνεται οι εκλεκτοί που διοικούν τα Νοσοκομεία της Χώρας, από το 2020 μέχρι σήμερα, τα έχουν φορτώσει με 1,509 δις ευρώ χρέη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητά εξηγήσεις.
✅Η Φαρμακευτική Δαπάνη των Νοσοκομειακών Φαρμάκων στα Χρόνια 2020-2023 ( 4 χρόνια), ανήλθε (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΦ) σε 11,609 δις ευρώ.
✅Για να υπάρξει σύγκριση την περίοδο της χρεοκοπίας 2004-2009 (5 χρόνια) η αντίστοιχη δαπάνη ήταν 7,388 δις ευρώ.
Συμπέρασμα
✅Ότι με κόπο και ιδρώτα εξορθολογίστηκε, με τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης Γ.Α.Π του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2010-2012 φαίνεται να πήγε "χαμένο".
✅Η άστοχες (κατά Τσίπρα) παρεμβάσεις (2015-2019),  ως αποτέλεσμα είχαν να  ξεπλύνουν της ευθύνες  Καραμανλή και να στρώσουν τον δρόμο στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
✅ Ο Κόσμος ψήφισε με 41% Ν.Δ, για να εφαρμόσει την πολιτική της στην Υγεία, με Ιδιωτικά Ιατρεία όπως προέβλεπε ο νόμος 2071/92 , δηλώνει ο Υπουργός Υγείας.
Την απάντηση πρέπει να την πάρει στην κάλπη των Ευρωεκλογών.
✅ Αναγέννηση του ΕΣΥ και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς εμπόδια, δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ.
Οι Ευρωεκλογές δεν είναι παιχνίδι των αριθμών αλλά αφορά την ζωή μας.
✅ Εμείς θ είμαστε μπροστά, αλλά ΕΣΎ αποφασίζεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...