Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Κώστας Πετρόπουλος: Η θέση της παράταξής μας στην προχθεσινή, 6η-5η/2024, συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας.

   Την Παρασκευή 15.3.24 κληθήκαμε, ως μέλη του Δ Σ του Σωματείου μας, σε μια συνεδρίαση που είχε να κάνει με 2 θέματα:
 - Τις επικείμενες χωροταξικές αλλαγές σε νοσηλευτικά τμήματα-
    Σοβαρές ελλείψεις Προσωπικού.
- και την διοργάνωση εκδρομής.
 Παραβρεθήκαμε ως παράταξη στην προαναφερόμενη Συνεδρίαση, αν και είχαμε τους ενδοιασμούς μας, λόγω της θεματολογίας, αλλά και για την λειτουργία του Δ.Σ του Σωματείου μας, η οποία έχει χάσει την σοβαρότητα της και την αποστολή της, που έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό σύλλογο,  όπως χαρακτηριστικά το δήλωσε ενώπιον τους στην σχετική τοποθέτηση του, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Πετρόπουλος Κώστας. 
  Στην συνεδρίαση αυτή, ακούσαμε από τον πρόεδρο μια εισήγηση άλλων αντ' άλλων, μια εισήγηση που δυστυχώς δεν ανταποκρινόταν στην θεματολογία, ειδικά του πρώτου θέματος,  μια εισήγηση που περιείχε διάφορα για τα απογευματινά - ιδιωτικά χειρουργεία και μια πρόταση τυπικής διαχείρισης εκ μέρους του προέδρου για σχετική συνάντηση με την Διοίκηση και έκδοση εγγράφου  παρότρυνσης των Συναδέλφων να μην δεχθούν να μπουν στα ιδιωτικά χειρουργεία και βεβαίως ούτε λέξη για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό....και θα μου πείτε τι  να έλεγε..... όταν ερήμην μας λέει στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε ότι θέλουμε μόνον 16 άτομα και είμαστε εντάξει.........αν είναι δυνατόν................  
    Η θέση η δική  μας ήταν εντελώς διαφορετική. Θέσαμε το χωροταξικό και μάλιστα την επαναφορά του νοσοκομείου μας στην πραότερη κατάσταση και τα ελάχιστα πλέον περιστατικά covid σε ένα Νοσοκομείο και δη στο ΠΠΝΡ, το νοσοκομείο αναφοράς, αφού βεβαίως επισημάναμε τις τεράστιες ευθύνες Στελλάτου και της ετερόκλητης συμμαχίας τους για τα κτιριακά, τον οργανισμό  κλπ άλλα σχετικά ζητήματα που οδηγούν το νοσοκομείο μας, σταδιακά και σταθερά, στην υποβάθμιση.
     Σε ότι αφορά τα ιδιωτικά Χειρουργεία,  αφού επισημάναμε τις σχετικές κινήσεις της Διοίκησης, αλλά και το εκφρασμένο ενδιαφέρον κάποιων κλινικών και το σχετικό δέλεαρ για τους Συναδέλφους, προτείναμε απέναντι στην  τραγική καθυστέρηση του Σωματείου μας στο εν λόγω ζήτημα, άμεσα,  αν όχι Γ.Σ γιατί το θέμα αφορά όλους μας, σίγουρα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΟΥ του ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ και ει δυνατόν και των Ιατρών,  έτσι ώστε να συζητήσουμε το θέμα  και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ στην εφαρμογή του. 
      Σε ότι αφορά την εκδρομή δηλώσαμε εξ' αρχής ότι σ' αυτήν την φάση, με την πληθώρα των προβλημάτων και την κυβερνητική αμφισβήτηση του ΕΣΥ, όπου ανοίγονται διάπλατα οι πόρτες της ιδιωτικοποίησής του, εμείς ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ καν στην συζήτηση για τέτοιες δράσεις.
     Δυστυχώς η ετερόκλητη συμμαχία ΝΥΣΤΕΡΙ-Δ(ΑΚΕ), ΔΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ απ' όλα αυτά  και παρ' ότι δύο μέλη τους ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ με τις απόψεις τις δικές μας και της ΕΣΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ το προαποφασισμένο τους, όπως το περιγράφουμε  παραπάνω, για συνάντηση τους με την Διοίκηση για να μας πει για τις προθέσεις της και τις κινήσεις της, αυτές  που ήδη κάνει πίσω από την πλάτη μας και με την ανοχή τους, όπως προαναφέρουμε κλπ.....
     Κλείνοντας να επισημάνουμε δύο τρεις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις, εκ μέρους  κυρίως αυτού που κάνει τον Πρόεδρο, του Στελλάτου, ο οποίος δείχνει να ζει στον μικρόκοσμο του, βυθισμένος στην εμπάθεια,  το μίσος, την κακία και την αλαζονεία και δυστυχώς τις επιθετικές του διαθέσεις προς τους παραταξιακούς του αντιπάλους και όσους τον αμφισβητούν, χαρακτηριστικά που του τα  επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξής μας, Πετρόπουλος Κώστας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όταν ακόμη μια φορά και μάλιστα χωρίς λόγο και αφορμή βγήκε εκτός εαυτού κτυπώντας το γραφείο που  καθόταν και το χειρότερο σηκώθηκε κινούμενος απειλητικά και με επιθετικές διαθέσεις, όχι φραστικές αλλά προθέσεις  χειροδικίας, που σαφώς ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ, κινήσεις και πρακτικές ενός Ανθρώπου που τελικά άλλο δείχνει και άλλο είναι.
      Επίσης με περίσσεια θράσους και αλαζονείας, επέπληξε μέλος του Δ.Σ, που δεν ήλθε πίσω από το πανό του Σωματείου μας, στην κινητοποίηση της 28ης του Φλεβάρη, χωρίς να έχει το σθένος να καταγγείλει τον αντιπρόεδρο του κλπ μέλη του προεδρείου που δεν ήταν καν στην κινητοποίηση.
    Υπερηφανεύτηκε με υπέρμετρη αλαζονεία για την συμμετοχή του Σωματείου μας με πούλμαν στην Αθήνα και με πανό στην πρόσφατη κινητοποίηση  στη πόλη μας, με τον χαρακτηρισμό ως πρωτόγνωρες, αμφισβητώντας έτσι συνειδητά τους δικούς μας αγώνες και τις δικές μας τέτοιες κινητοποιήσεις, από τις οποίες έλαμπε δια τις απουσίας του επί μια 10ετια και όχι μόνον και μάλιστα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την πλάτη που του έχουν γυρίσει σ' αυτές σχεδόν όλοι οι Μόνιμοι Συνάδελφοι, εκμεταλλευόμενος συνδικαλιστικά την συμμετοχή κυρίως μόνον ενός κλάδου, αυτού που βρίσκεται σε δεινή θέση και εκ των πραγμάτων είναι μονόδρομος η συμμετοχή τους σ' αυτές.
    Τέλος υπεραμύνθηκε των εκδηλώσεων του Σωματείου μας, εκδηλώσεις που η πλειοψηφία τους είναι πιστή αντιγραφή των δικών μας και για τις οποίες ποτέ δεν έφερε τον σχετικό απολογισμό τους στο Δ.Σ του Σωματείου.
   Επίσης ακόμη μιά φορά είχαμε την  αμφισβήτηση όλων όσων εμείς  κάναμε κατά το παρελθόν, των κινητοποιήσεων μας, των καταλήψεων κλπ άλλων δυναμικών δράσεων  και στις οποίες αυτός δεν ήταν παρών και δεν θα τολμήσει να κάνει ποτέ
      Τέλος ο επικεφαλής  της παράταξής μας, με αφορμή όλες τις προαναφερόμενες πρακτικές και συμπεριφορές, απευθυνόμενος στον Στελλάτο τον ρώτησε, χωρίς ποτέ να πάρει κάποια απάντηση,  γιατί τόσο ψέμα, γιατί τόση μαυρίλα, γιατί τόση κακία  και τόση λάσπη και συκοφαντία, γιατί όλη αυτή η εμπάθεια εκ μέρους του, μια στάση που ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ποτέ και πουθενά από κανέναν άλλον...  
                   Τι να πούμε...................... απλά λυπούμαστε 
          Θαυμάστε την " αυτού μεγαλειότητα"  δοξάστε τον... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...