Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Στο πειθαρχικό οι δημόσιοι υπάλληλοι που δε θα αξιολογηθούν

 Προειδοποιητική εγκύκλιο απέστειλε προς όλο το δημόσιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρη εφαρμογή της διαδικασίας στοχοθεσίας – αξιολόγησης.
Πειθαρχικές κυρώσεις στους δημοσίους υπαλλήλους που δε θα αξιολογηθούν
   Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι η εφαρμογή της διαδικασίας στοχοθεσίας – αξιολόγησης αποτελεί υπηρεσιακό καθήκον οπότε και η μη εκπλήρωσή του οδηγεί σε πειθαρχική διαδικασία, δεδομένου ότι ενδεχομένως στοιχειοθετείται πειθαρχικό παράπτωμα, ιδίως των περ. β) ή/και κη) της παρ. 1 του άρθ. 107 του Υπαλληλικού Κώδικα. Βάσει της με αριθμό 228/2024 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κρίθηκε παράνομη και απαγορεύτηκε η συνέχιση της από 5.2.2024 κηρυχθείσας και γνωστοποιηθείσας απεργίας – αποχής της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων» (ΑΔΕΔΥ), αναφορικά με κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία στοχοθεσίας και αξιολόγησης του νόμου 4940/2022 και των κατ’ εξουσιοδότηση τούτου κανονιστικών αποφάσεων και εγκυκλίων μέχρι το πέρας της αξιολογικής περιόδου 2024.
    Το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει  ότι η προθεσμία για τη συμπλήρωση των Εντύπων Σφυγμού Ομάδας παρατείνεται έως και την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024. 
   Υπογραμμίζεται ότι η ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας είναι απαραίτητη για την υφισταμένους των αξιολογούμενων προϊσταμένων έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προϊσταμένων.
Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο.
    Αναδημοσίευση από https://www.edweek.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...