Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Πάρτι από τις ασφαλιστικές εταιρείες

     Τα απογευματινά χειρουργεία και η έναρξη λειτουργίας τους, φαίνεται ότι άνοιξαν την όρεξη των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς ανοίγεται ένα νέο πεδίο κέρδους. Ήδη οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και το υπουργείο Υγείας αναμένεται να διευκολύνει τα θέλω τους.
     Η Αριστοτέλους βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και σχεδιάζουν την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για προγράμματα Υγείας κατά 50% φθηνότερα.
     Μάλιστα, σύμφωνα με το healthstat.gr στο υπουργείο Υγείας έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας που είναι σε επαφή με τις ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να συμβάλλουν στην κάλυψη ασθενών που θα προσέρχονται στα απογευματινά χειρουργεία. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετέχουν στον θεσμό και, όπως έχει γίνει γνωστό, σχεδιάζουν σύντομα να βγάλουν ειδικά προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης που θα καλύπτουν τα απογευματινά χειρουργεία.
     Η παραπάνω εξέλιξη πυροδότησε την αντίδραση των εργαζομένων στο ΕΣΥ, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα εναντιώνονται συνολικά στον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων. Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, οι ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργούν ένα ιδιωτικό κομμάτι μέσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ΕΣΥ. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι τέτοιες κινήσεις αναγκάζουν τους πολίτες να ασφαλίζονται ιδιωτικά για να χειρουργούνται νωρίτερα και να μην περιμένουν μήνες στη λίστα χειρουργείου. Αυτό, φυσικά, ισχύει για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα. Επομένως, η είσοδος ασφαλιστικών εταιρειών είναι ακόμα ένα εργαλείο για τη δημιουργία ασθενών δύο ταχυτήτων και ενός ΕΣΥ που θα κοιτάει πρώτα το οικονομικό όφελος και μετά τη δημόσια Υγεία.
Γεωργιάδης: «Άγονοι οι διαγωνισμοί για αναισθησιολόγους»
    Απαντώντας στην κριτική, ο Άδωνης Γεωργιάδης σημείωσε πως η συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών «σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ χωρίς να πληρώσουν από την τσέπη τους, αλλά να πληρώσουν μέσω της ιδιωτικής ασφάλειας». Δηλαδή, ο υπουργός Υγείας παραδέχεται ότι ο ασθενής θα πληρώσει σε κάθε περίπτωση, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Θα πληρώσει για κάτι για το οποίο έχει ήδη δώσει λεφτά, μέσω των ασφαλιστικών εισφορών. Θα πληρώσει για ένα -μόνο κατ’ επίφαση- δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.
Αναδημοσίευση από https://eretikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...