Μια καινούρια παρτίδα από “γιατί το Αγρίνιο κι όχι εμείς” είχαμε από τον “Φορέα Πολιτών” στο Μεσολόγγι με επιστολή στον κ. Καρβέλη, τον διοικητή των δύο νοσοκομείων στην Αιτωλοακαρνανία.
“Το Αγρίνιο φτιάχνει Αιμοδυναμικό κι εμείς όπου να ‘ναι κλείνουμε”, είναι η κεντρική ιδέα του κειμένου με στοιχεία που θεωρούνται ακλόνητα από τον Φορέα: “(…)εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη, σε έκταση, περιοχή της Δυτικής Ελλάδος με μήκος πάνω από 150 χιλιόμετρα και πληθυσμό 100.000 περίπου αφού εξυπηρετείται και η νοτιοδυτική περιοχή της Φωκίδος. Επί πλέον οι σημαντικές τουριστικές, ιστορικές και αρχαιολογικές περιοχές που υπάρχουν στην περιοχή δέχονται πάνω από 300.000 τουρίστες και επισκέπτες το χρόνο. Αυτά τα αποδεδειγμένα στοιχεία αποδεικνύουν χωρίς αμφισβήτηση ότι αυτό το Νοσοκομείο(σ.σ. Μεσολογγίου) είναι το σημαντικότερο στην ευρύτερη περιοχή μετά τα Νοσοκομεία της Πάτρας”!
Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Άσχετα πόσος είναι ο δήμος Αγρινίου και πόσο ο Μεσολογγίου, άσχετα πόσες από αυτές όμορες περιοχές εξυπηρετεί το κάθε Νοσοκομείο, άσχετα πόσες επισκέψεις έχει, πόσα ραντεβού, πόσους ασθενείς, χρόνιους ή μη, έχει το καθένα. Βάλε και την Φωκίδα μέσα (που πάει όπως και η Ναύπακτος στην Πάτρα!), βγάλε και το Θέρμο ή τη Αμφιλοχία κι εντάξει είμαστε! Μάλλον πρέπει να μιλάμε για πρωτοβάθμια περίθαλψη, για μη μόνιμο πληθυσμό, για Κέντρο Υγείας στην ουσία, αλλά μην χαλάσουμε τώρα το αφήγημα.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν ότι οι δύο πόλεις μαζί δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Στην πρώτη παράγραφο της επιστολής διαμαρτυρίας στον διοικητή των δύο διασυνδεόμενων Νοσοκομείων το λένε με σαφήνεια: “Το Ιστορικό Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 1846, είναι κληροδότημα Εθνικών Ευεργετών, με τεράστια προσφορά, επί 176 χρόνια, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας”, ως επιχείρημα για την μοίρα που πρέπει να του επιφυλαχθεί. Το Ναύπλιο που έχει διατελέσει πρωτεύουσα της χώρας, με αυτή την λογική, ίσως να πρέπει να γίνει το επίκεντρο της Υγείας στην Νότια(τουλάχιστον) Ελλάδα. Όλοι θυμούνται τι είχε ειπωθεί παλιότερα για το Εφετείο.
Κάπως έτσι όμως, στα θέματα πυρασφάλειας και στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων 6.000 φάκελοι πάνε… βόλτα για έλεγχο στο Μεσολόγγι, που είναι το διοικητικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ έχει δικούς του μόνο λίγο περισσότερους από 1000 φακέλους!
Οι επιχειρηματίες κάνουν το ταξιδάκι κάθε τόσο, όσα κι αν λέγονται για ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Για να μην πούμε για το δημόσιο φαρμακείο και τα ακριβά φάρμακα χρόνιων παθήσεων που λύθηκε…άτυπα.
Α, και κάπως έτσι, μετά από όλον τον χαμό που έγινε με την Γεωπονική και τα δικαιώματα των φοιτητών στις δύο πόλεις, δεν το κατάλαβε κανείς στο Αγρίνιο, αλλά ένα τμήμα λέγεται “Γεωπονίας” στην περιοχή και είναι στο Μεσολόγγι! Και είναι το μόνο που θα μείνει. στο τέλος…
Εφημερίδα Συνείδηση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου