Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η Θέση της παράταξής μας στην 22η-5η/23.3.2023 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ του Σωματείου μας.

    Στην 22η-5η/2023 συνεδρίαση του Δ Σ του Σωματείου μας, την Συνεδρίαση παρωδία για τον προεδρεύοντα που  ήταν χωρίς σαφείς, ουσιαστικές, και συγκεκριμένες εισηγήσεις και στην οποία ήταν παρόντα ολα τα μέλη της παράταξής μας (Πετρόπουλος. Γιαννόπουλος, Μαυρίκη και Πετροπούλου), η παράταξη μας πήρε θέση σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και όχι μόνον, κάνοντας συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις που εγκρίθηκαν από το Δ.Σ και διαμόρφωσαν  θέσεις που δίνουν σοβαρότητα και προοπτική στην λειτουργία μας ως Σωματείο, εκτός βεβαίως από το πρώτο θέμα όπου κυριάρχησαν τα χαρακτηριστικά της εμπάθειας, του μίσους, της κακίας  και της κατασυκοφάντησης. 
      ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σ΄αυτήν την συνεδρίαση είχαμε:
 I. Κατ΄ αρχήν  θέσαμε και πάλι τα ζητήματα της λειτουργίας του Προέδρου και της διαχείρισης του site, που δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στα πλαίσια των πρόσφατων αποφάσεων του Δ Σ, κλπ άλλα
             δεδομένου ότι
αν και  πρόεδρος μειοψηφίας, μετά την άρση της εμπιστοσύνης μας προς το πρόσωπό του, ο πρόεδρος συμπεριφέρεται ως μονάρχης.  Δεν ρωτάει κανεναν και δεν συνεργάζεται με κανέναν σε ότι αφορά τις αναρτήσεις στο site και όχι μόνον, δεδομένου ότι κάνει κινήσεις και παρεμβάσεις, εκδίδει επιστολές χωρίς την αναγκαία και απαραίτητη συναίνεση των παρατάξεων και ιδιαιτέρως του προεδρείου.
 II. Σε ότι αφορά το πρώτο θεμα, το υποβολιμαίο δημιούργημα Στελλάτου που συνεπικουρούμενος από την ΑΚΕ και ιδιαιτέρως τον επικεφαλή της, αναδεικνύουν ένα θέμα με αποκλειστικό σκοπό και στόχο την κατασυκοφάντηση και την  εξόντωση της παράταξης μας και ιδιαιτέρως του επικεφαλή της
        Εμείς ως παράταξη και σ΄ αυτήν την συνεδρίαση,
μείναμε σταθεροί  στην πάγια θέση μας, ότι οι έλεγχοι στα οικονομικά ενός Σωματείου γίνονται από τα καθ΄ ύλην αρμόδια όργανα, τα καταστατικά κατοχυρωμένα όργανα, που δεν  είναι άλλα από τις  εξελεγκτικές τους επιτροπές. Με δεδομένο λοιπόν, ότι στους πάμπολλους ελέγχους που έχουν γίνει, ΟΜΟΦΩΝΑ έχουν αποφανθεί ότι όλα ήταν και είναι εντάξει, θεωρούμε ανούσια την οποία άλλη περαιτέρω διαδικασία.
      ΕΠΕΣΗΜΑΝΑΜΕ
ότι ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ κανενός τέτοιου ελέγχου, δεδομένου ότι έλεγχοι έχουν γίνει πάρα πολλοί, έλεγχοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βάσει των κείμενων διατάξεων, του Ν.1264/82 και του Καταστατικού του Σωματείου μας, από τις εκλεγμένες γι΄ αυτόν τον σκοπό αρμόδιες ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, που ήταν και είναι ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ. ΕΛΕΓΧΟΙ όπου, το ξανατονίζουμε,  έχουν βρεθεί ΟΛΑ ΚΑΛΩΣ,
     Επίσης επισημάναμε
Την προηγούμενη σχετική απόφαση του Δ.Σ, όπου ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ η τότε θέση - πρόταση  του Προέδρου του Σωματείου μας, ακόμη και από την παράταξή του, μία θέση που την επαναπροσδιόρισε στις θελήσεις  της  ΑΚΕ,  έτσι ώστε με συμμάχους   που τους ενώνει η εμπάθεια και το μίσος  πρός την παράταξή μας, να διαμορφώσουν ένα κλίμα εις βάρος μας, προκειμένου να μοιραστούν, ¨ως αρχάγγελοι της κάθαρσης¨,  τα εκλογικά ¨ιμάτια μας¨.
III.  Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα, την Αποτίμηση της επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην πόλη μας, απέναντι στην πρόταση του Προέδρου του Σωματείου μας, για μια απλή καταγγελία αυτής εξέλιξης, όπου δυστυχώς έχει συμβάλλει και ό ίδιος, ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ την έγγραφη παρέμβαση - κάλεσμα στον Υπουργό υγείας να επισκεφθεί  την πόλη μας και παρουσία των φορέων, των συμμετεχόντων στην σύσκεψή μας, να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΜΑΣ και να ΕΞΑΓΓΕΊΛΕΙ την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ για το Νοσοκομείο μας, 3ΟΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, πρόταση που ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ το Δ.Σ του Σωματείου μας, πρόταση που δυστυχώς ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ από την απόφαση της 22ης-5ης/23.3.2023 συνεδρίαση του Δ.Σ, που ανάρτησε στο site του Σωματείου μας ο ¨Πρόεδρος του Σωματείου μας¨, ο οποίος ακόμη μια φορά παραπληροφορεί τα ΜΕΛΗ μας και μάλιστα   ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, παρά και  τις σχετικές επισημάνσεις μας.
 IV. Σε ότι αφορά το τρίτο θέμα, σχετικά με την τύχη του 409, φυσικό επόμενο ήταν να συμφωνήσουμε για την διεκδίκηση της  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ του ΚΤΙΡΙΟΥ στο Υπουργείο Υγείας και την διάθεση του προς κάλυψη των αναγκών του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ, όχι βέβαια εκδίδοντας ένα απλό δελτίο τύπου όπως αναφέρει στην απόφασή του Δ.Σ ο πρόεδρος, αλλά μέσα από μια επιστολή προς τους αρμοδίους από κοινού και με άλλους συμπαραστεκόμενους φορείς, που σαφώς θα δημοσιοποιηθεί.
V. Σε ότι αφορά το τέταρτο θέμα, σαφώς και δεν θα μπορούσαμε να μην αποδεχθούμε την πραγματοποίηση επιτέλους μιάς ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ για τον χώρο μας, μια συνέλευση για την οποία ζητήσαμε να προσδιορισθούν επακριβώς τα θέματα της συζήτησης, όπως και έγινε.
VI. Σε ότι αφορά το πέμπτο θέμα, σαφώς και δεν θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε την παράνομη διαδικασία της ετοιμότητας και μάλιστα σε μια κλινική για φιλοξενούμενους ασθενείς, ζήτημα που επίσης προτείναμε να αναδειχθεί, γιατί έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
VII. Σε ότι αφορά τα διάφορα τρέχοντα, όπου, από τις παρατάξεις που έμειναν στην συνεδρίαση, πλήν της ΑΚΕ που είχε αποχωρήσει, τέθηκε από κοινού το ζήτημα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την αξιολόγηση και στοχοθεσία του έτους 2023, όπου ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ σ΄ αυτήν και η ΣΤΗΡΙΞΗ των Συναδέλφων-μελών μας, όπως έχουν αποφασίσει  η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ.            
                                    Από την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...