Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Μιχ. Γιαννάκος: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ....η ογκολογική μονάδα μετατρέπεται σε νομικό προσωπο ιδιωτικού δικαίου.....

     Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων στα δημόσια κοινωνικά αγαθά και μάλιστα του πυρήνα τους που είναι η  δημόσια υγεία και ειδικότερα η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.
     Δώστε σημασία σε αυτά που καταγγέλλουμε  
μην πείται μετά  γιατί δεν σας τα λέγαμε.
     Τμήματα και κλινικές που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου του Νοσοκομείου παίδων Αγίας Σοφίας αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται.
    Είναι η πρώτη φορά από την σύσταση του ΕΣΥ που διαχωρίζονται υπηρεσίες Δημόσιου Νοσοκομείου και μετατρέπονται σε ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΔΙΚΑΙΟΥ.
    Και εδώ πρόκειται για πονεμένα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο. Για γονείς σε απόγνωση που ψάχνουν την ελπίδα για τα άρρωστα παιδιά τους.
                       Πως τολμάνε να κάνουν κάτι τέτοιο;
Χρόνος υπάρχει να αλλάξουν άποψη  και να μην το ψηφίσουν στη Βουλή. Πρέπει να ξεσηκωθεί η κοινωνία. 
      Ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Η ογκολογική  μονάδα παίδων Αγίας Σοφίας είναι πρότυπο σε όλη την Ευρώπη και μοναδική στη χώρα μας με τόσο ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών.  Φυσάει με την άριστη λειτουργία της. Τι πάνε να κάνουν;
    Οι γονείς δεν θα έχουν χρήματα να πλησιάσουν  για αντιμετώπιση των παιδιών τους, το ιδιωτικοποιημένο ογκολογικό κέντρο.
                  Ελαστκοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις.
Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους του ογκολογικού κέντρου να επιλέξουν τον Ιούλιο εφέτος εαν επιθυμούν να μείνουν για δουλειά στο ογκολογικό κέντρο ως  αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ή να γυρίσουν πίσω στο Αγίας Σοφίας. Αν όλοι όπως φαίνεται με τις συζητήσεις  που κάνουμε δεν υποβάλουν αίτηση και  φύγουν από το ογκολογικό κέντρο, δεν θα  τιναχθεί  η λειτουργία του κέντρου στον αέρα.
Αναδείξτε το. Βοηθήστε. Μην λέτε μετά ότι δεν σας τα είπαμε.
    Τιμούμε και σεβόμαστε τους δωρητές. Με τις δωρεές στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ειδικά την περίοδο των μνημονίων και της πανδημίας σε ιατρικά μηχανήματα, ασθενοφόρα κ.α.λ.  έσωσαν και σώζουν ανθρώπινες ζωές.
    Ποτέ δεν έθεσαν όρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών που με τις δωρεές αναβάθμισαν τη λειτουργία τους.
    Τώρα βλέπουμε ότι μέσω δωρεών τρία νέα Νοσοκομεία ιδιωτικοποιούνται και μετατρέπονται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. (παιδιατρικό Θεσσαλονίκης, Σπάρτη, Κομοτηνή)
    Τα δύο μάλιστα Νοσοκομεία (Σπάρτη, Κομοτηνή) ήδη  λειτουργούν ως δημόσια νοσοκομεία και μέσω της κατασκευής από δωρεά, ιδιωτικοποιούνται.
   Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός και το κράτος παρακολουθεί αμήχανο.
    Ειδικά για το παιδιατρικό Θεσσαλονίκης που είδαμε το χειμώνα πόσο απαραίτητο είναι. Και τώρα ιδιωτικοποιείται η ογκολογική μονάδα παίδων του ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.
    Έχουμε λοιπόν την πεποίθηση ότι αυτά που συμβαίνουν με τις ιδιωτικοποιήσεις μέσω δωρεών δεν είναι απαίτηση των δωρητών, αλλά ιδεολογική πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.
                                Να μην περάσει ο νόμος.
                            Όχι και αυτό Κρίμα από το Θεό.
Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...