Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

     Μετά και τη σημερινή αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αυτός διαμορφώνεται στα 780 € τον μήνα, όσος είναι και στο δημόσιο τομέα στην Υ.Ε, (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) Κατηγορία. Με μια σημαντική διαφορά όμως:
- Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί είναι 14 τον χρόνο, ενώ στο Δημόσιο 12.
   Δηλ. Εχουμε:
780×14 =10920 € τον χρόνο
780×12= 9360 € τον χρόνο.
Διαφορά 1560 € ετησίως ή 130 € τον μήνα.
   Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα υπερβαίνει τον κατώτατο μισθό στον δημόσιο και μάλιστα κατά 130 € τον μήνα, που στη σημερινή εποχή, είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό.
  Προφανώς και δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που ακόμα κι αυτή η αύξηση δεν καλύπτει ούτε τον πληθωρισμό, ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, η οποία έχει στοχοποιήσει τον δημόσιο τομέα και τον απαξιώνει σε κάθε ευκαιρία.
    Δώδεκα χρόνια μετά τα μνημόνια, μετά την κατάργηση των δώρων, μετά τις μειώσεις κατά 40% των αποδοχών μας κι ούτε 1€ αύξηση δεν έδωσε στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο, για το 2023.
 Ο πρωθυπουργός παραπέμπει τις όποιες "αυξήσεις" στο 2024, τότε που ο βίος της κυβέρνησής του θα έχει λήξει.
    Το αίτημα για ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, για να ζούμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ πρέπει να επανέλθει στις διεκδικήσεις, με μεγαλύτερη ένταση.
 Από την Δημοκρατική Συνδικαλιστική  Πρωτοπορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...