Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Μιχ. Γιαννάκος: ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

 Προχθές παραμονή του νέου έτους εκδόθηκε η  ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  για την επιστροφή των ανεμβολίαστων συναδέλφων στην εργασία τους.
    Το Σύστημα Υγείας ενισχύεται από σημερα με  πολύ μεγάλο αριθμό προσωπικού,  αφού επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί,  κατ' εφαρμογή  της πρόσφατης  απόφασης του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, κατόπιν προσφυγής της  ΠΟΕΔΗΝ.
  Το μέτρο της αναστολής εργασίας αφορούσε 7.000 υγειονομικούς και κάθε φορά σε αναστολή βρισκόνταν  πάνω από 2.000 υγειονομικοί, αφού οι υπόλοιποι εργάζονταν με πιστοποιητικά νόσησης.
   Είναι τονωτική ένεση για το σύστημα υγείας που υποφέρει από την  υποστελέχωση.
   Οι ασθενείς έχουν να κερδίσουν από την επιστροφή των συναδέλφων αφού θα καλυφθούν κάποια  από τα κενά που υπάρχουν.
   Επίσης θα βελτιωθούν  κάπως οι συνθήκες εργασίας για το  προσωπικό που εργάζεται νυχθημερόν στα Νοσοκομεία τα τρία τελευταία χρόνια με ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης.
   Η απόφαση επιστροφής των ανεμβολίαστων συναδέλφων  δεν εμπεριέχει κανένα υγειονομικό ρίσκο, καθ ότι  όλοι οι υγειονομικοί  εφαρμόζουμε όλα τα ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (μάσκες, γάντια, στολές κ.α.λ.). Να θυμίσουμε ότι στα πρώτα στάδια του κορονωϊού λόγω έλλειψης αναγκαζόμαστε και φτιάχναμε αυτοσχέδια μέσα ατομικής προστασίας για να προστατεύουμε τους ασθενείς και τους εαυτούς μας.
    Οι  Ανεμβολίαστοι συνάδελφοι έμειναν  κατά διαστήματα ή και όλο το διάστημα, 16 μήνες, εκτός ΕΣΥ, αφού όταν νοσούσαν επέστρεφαν στην εργασία τους  στην αρχή για τρείς μήνες και.  αργότερα για έξι μήνες.
    Με βάσει την απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να τους καταβληθεί το σύνολο των μισθών από 14/4/2022.
    Είναι όμως άδικο για το χρονικό διάστημα 1/9/2021 έως 13/4/2022 να μην λάβουν το 50% του μισθού όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που διώκονται για  βιασμό ανηλίκων  τίθονται σε αργία και λαμβάνουν το 50% του μισθού,  με πρόσφατα παραδείγματα τον υγειονομικό του ΜΕΤΑΞΑ και τον εκπαιδευτικό.
  ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ γιατί κινηθήκαμε με μετριοπάθεια  και επιχειρήματα. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. 
 ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟ 2023 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
       Μιχ Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...