Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ Η ΠΟΕΔΗΝ ΕΒΑΛΕ ΦΡΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙKΩΝ. ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ.

     Ο Υπουργός Υγείας σε νέα ραδιοφωνική συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι εαν δεν υπήρχε η απόφαση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ θα είχε απολύσει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.
      Γνωρίζουμε ότι οι απόψεις αυτές που εκφράζει  έχουν απήχηση στην  ελληνική κοινωνία. Ακόμη και σε μεγάλο μέρος  του υγειονομικού προσωπικού.  Δεν σημαίνει όμως ότι η  συνέχιση του μέτρου είναι σωστή. Βρίσκεται πιά  σε  αντίθετη κατεύθυνση από την βούληση του ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 
   Η απόφαση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ δικαιώνει την πρωτοβουλία της ΠΟΕΔΗΝ να προσφύγει στο ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Η  απόφαση που ελήφθη  εμπόδισε την κυβέρνηση να απολύσει  τους ανεμβολιαστους υγειονομικούς.
   Το σκεπτικό της  απόφασης ορίζει ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας είναι συνταγματικά ανεκτό για μικρό  χρονικό διάστημα και όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Μάλιστα ορίζει η ίδια απόφαση,  ότι σε  σύντομο χρονικό διάστημα από τη λήψη της  θα πρέπει να επανεξετασθεί το μέτρο  θετικά για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.
   Τα επιδημιολογικά δεδομένα άλλαξαν. Περιοριστικά μέτρα δεν ισχύουν.
   Ακόμη και στη διαχείρηση των περιστατικών κορωνοϊού στα νοσοκομεία   υπάρχει χαλάρωση των μέτρων αποφυγής της διασποράς. Με βάσει τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας  οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται με άλλη κύρια  πάθηση, παραμένουν για νοσηλεία  στις γενικές κλινικές απομονωμένοι, βέβαια  σε θαλάμους και δεν μεταφέρονται στις ειδικές κλινικές κορωνοϊού των  νοσοκομείων.
    Ως   εκ τούτων εκλείπουν οι λόγοι της συνέχισης της αναστολής εργασίας  των υγειονομικών  με βάσει την ερμηνεία της απόφασης του ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
   Η ΠΟΕΔΗΝ προσέφυγε για δεύτερη φορά  στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ μετά την κατάργηση  όλων των μέτρων κατά της  διασποράς του κορωνοϊού. Αναμένουμε την σπόφαση με αισιοδοξία.
    Είναι σωστό το προφυλακισμένο τέρας του ΜΕΤΑΞΑ να είναι προφυλακισμένος για το βιασμό της 12χρονης και να λαμβάνει το 50% του μισθού του και οι ανεμβολιαστοι υγειονομικοί τίποτα;
    Ο Υπουργός δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ότι προτίθεται να κάνει μια σειρά από εμβόλια υποχρεωτικά για τους υγειονομικούς. 
        Ποιός ο λόγος να ειπωθεί κάτι τέτοιο;
Πρώτοι εμβολιασθήκαμε με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε καθολικά ποσοστά  97%,  μακράν το μεγαλύτερο από κάθε κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα.
     Με  τον συντονισμό των επιτροπών λοιμώξεων των νοσοκομείων εμβολιαζόμαστε μαζικά   με το εμβόλιο της γρίπης. Εαν υπάρξει  ανάγκη εμβολιασμού για άλλα λοιμώδη νοσήματα  θα το πράξουμε  πρώτοι.
    Τηρούμε τα μέτρα προστασίας αποφυγής της διασποράς λοιμωδών νοσημάτων στα νοσοκομεία (μάσκα, γάντια κ.α.λ.).
   Η μεγάλη μάστιγα στα νοσοκομεία είναι οι νοσοκομειακές λοιμώξεις.
    Παρά τις ελλείψεις προσπαθούμε για το καλύτερο  για την αποφυγή τους.
               Μιχ. Γιαννάκος -ΠΟΕΔΗΝ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...