Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΣΧΕΤΙΚΑ με την ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΓΝΗ, που δεν είναι και τό μόνο.

  Με σχετική ανακοίνωση μας, είχαμε καλέσει  από 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, να εξαιρεθούν  τα νοσοκομεία και τα  Κέντρα Υγείας  από την υποχρέωση εξοικονόμησης  ενέργειας 10%, σε σχέση με τοην αντίστοιχη περίοδο του έτους 2019, όπως προβλέπει η κοινή Υπουργική Απόφαση. 
   Το έτος 2019  ως έτος σύγκρισης έχει τη  σημασία  του, καθ ότι πολλές δημόσιες  υπηρεσίες εφάρμοσαν την τηλεργασία τη περίοδο 2020, 2021 και ήταν κλειστά τα κτίρια τους,  το αντίθετο συνέβη  όμως στα  νοσοκομεία που μεγιστοποίησαν τη λειτουργία τους τα έτη 2020,2021 λόγω κορωνοϊού και συνεχίζουν με την ίδια ένταση. Ως εκ τούτου η εξοικονόμηση ενέργειας για τα νοσοκομεία σε σχέση με πέρυσι, αφού  η σύγκριση γίνεται με το έτος 2019, θα είναι  πάνω από 30%.
      Τα νοσοκομεία ήδη υποχρεώθηκαν να ορίσουν ενεργειακά υπεύθυνους υπαλλήλους  για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η Υπουργική Απόφαση προβλέπει κυρώσεις εαν δεν επιτευχθεί ο στόχος. Κυρώσεις όπως εξαίρεση από τον προγραμματισμό προσλήψεων και μειώσεις του προϋπολογισμού των.
     Εαν θέλουν να εξοικονομήσουν ενέργεια στα νοσοκομεία να βελτιώσουν τον εξοπλισμό.και τις υποδομές.
    Εαν εφαρμοσθεί αυτό το μέτρο  θα ξεπαγιάσουν οι ασθενείς
    Βρέθηκε ο πρώτος Διοικητής, στο ΠΑΓΝΗ, να εφαρμόσει την εν λόγω Υπουτγική Απόφαση,  από υπερβάλλοντα ζήλο. Στη πορεία, εαν δεν εξαιρέσουμε τα νοσοκομεία,  θα βρεθούν και άλλοι Διοικητές Νοσοκομείων που θα πράξουν το ίδιο.
        Μονόδρομος η εξαίρεση των νοσοκομείων.
                 Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...