Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Η Θέση της παράταξής μας στη 16η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ του Σωματείου μας, την 12η Οκτώβρη 2022.

      Στην 16η/2022 συνεδρίαση του Δ Σ του Σωματείου μας, όπου ήταν παρόντα ολα τα μέλη της παράταξής μας (Πετρόπουλος. Γιαννόπουλος, Μαυρίκη και Πετροπούλου), η παράταξη μας πήρε θέση σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
    Συγκεκριμένα 
1.  Σε ότι αφορά το 1ο θέμα, τις κινητοποιήσεις και την Γενική Συνέλευση,  φυσικό επόμενο ήταν να συμφωνήσουμε σε αυτά, τόσο στην κινητοποιηση της ΠΟΕΔΗΝ την 20η του Οκτώβρη με την αυτονόητη συμμετοχή μας στο σχετικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με το πλαίσιο των διεκδικήσεων όπως αυτό το έχει προσδιορίσει η ΠΟΕΔΗΝ, όσο και στην κινητοποιηση της ΑΔΕΔΥ την 9η του Νοέμβρη όπου προτείναμε την συμμετοχή μας στο σχετικό συλλαλητήριο που θα επιδιωχθεί να γίνει στην πόλη μας, από ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Πάτρας και βεβαίως στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που επιβάλλεται και έπρεπε να γίνει πρίν από τις προαναφερόμενες δράσεις.
       Επίσης προτείναμε την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην πόλη μας για την ακρίβεια, ένα πρόβλημα που πλήττει και αφορά όλους μας.
2. Σε ότι αφορά το θέμα των υπαρκτών προβλημάτων του χειρουργείου, που βαλτωμένα παγιώθηκαν χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση μεχρι σήμερα, ΔΕΝ ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΜΕ στην πρόταση του Προέδρου για  αποστολή σχετικής επιστολής στη Διοίκηση, αντιπροτείναμε σχετική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ και στην συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ στην Διοίκηση, απαιτώντας λύσεις,  πρόταση που τελικά  ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ απο το Δ.Σ του Σωματείου μας.
3.  Συμφωνήσαμε στην ΕΓΚΡΙΣΗ των ψηφισμάτων της ΕΣΥ για τις διώξεις συνδικαλιστών,  διώξεις για τις οποίες έχουν πάρει θέση προ πολλού  η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ.
     Δοθείσης της ευκαιρίας  όμως εκφράσαμε τον προβληματισμό μας γιατί δεν έγινε τίποτε για την δίωξη του επικεφαλής της παράταξής μας Κώστας Πετρόπουλου, παρά την σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δ Σ, μια ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, που  ξεκίνησε πριν λίγο καιρό για κινητοποιήσεις  του Σωματείου μας την περίοδο της προεδρίας του.
 4. Συμφωνήσαμε στην επιστροφή, της εκ παραδρομής παρακρατημένης συνδρομής προς το Σωματείο μας από την μισθοδοσία, σε αποσπασμένο Συνάδελφο που δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει μέλος μας.
    Διαφωνήσαμε με την πρόταση του Προέδρου για οικονομική ενίσχυση Συναδέλφου, γιατί το αίτημα και η σχετική εισήγηση  δεν ηταν επακριβώς  προσδιορισμένα σε ότι αφορά το ύψος του ποσού και την διαδικασία επιστροφής του.
     Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι προαναφερόμενες αποφάσεις πάρθηκαν με απούσα την παράταξή της ΑΚΕ, η οποία αποχώρησε μετά την εισήγηση του Προέδρου, μια εισήγηση  όπου ο πρόεδρος παρότι  άνοιξε το θέμα του διαχειριστικό ελέγχου, με μια μη πειστική  επιχειρηματολογία ΑΝΕΒΑΛΕ το θέμα, μια αναβολή  που οδήγησε την ΑΚΕ σε αποχώρηση, μια αποχώρηση που επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά την εκτίμηση μας ότι την ΑΚΕ δεν την ενδιαφέρουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό.
       Εδώ να επισημάνουμε ακόμη μια φορά ότι, αν και είναι πλήρως ενημερωμένοι ΟΛΟΙ για τα οικονομικά μας και παρά τους σχετικούς ελέγχους των εξελεγκτικών επιτροπών όπου ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΑΤΑΣΘΑΛΙΑ,  ΑΚΕ και ΝΥΣΤΕΡΙ  επαναφέρουν κατά καιρούς, για δικούς τους λόγους, το ζήτημα των οικονομικών εφαρμόζοντας την πρακτική  του πες- πες κάτι θα μείνει για τους παραταξιακούς τους αντιπάλους, για τους οποίους αφού πρώτα τους στοχοποιήσουν στη συνέχεια τους λένε πάμε σε έλεγχο ορκωτών για να αποδειχθεί το δίκιο σας, κάτι αντίστοιχο με τους Διοικούντες  καρατομούν  χωρίς λόγο προϊστάμενους  και μετά τους λένε πηγαίνετε στα δικαστήρια για το δίκιο σας, δικαστήρια στα οποία σαφώς και θα οδηγήσουν όλες αυτές οι  συκοφαντικές αναφορές  και ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...