Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΤΙΠΟΤΑ για τους ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της ΔΕΘ. ΜΕΙΝΑΜΕ στα ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ στην ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

      Το πακέτο παροχών που ανακοινώθηκε  χθες στα εγκαίνια της ΔΕΘ,  δυστυχώς δεν περιλαμβάνει ΤΙΠΟΤΑ για  τους υγειονομικούς. Τους πολεμιστές της πρώτης γραμμής, όπως μας αποκαλούσαν.  Μείναμε στα χειροκροτήματα. Τον κλάδο που θρηνεί δεκάδες νεκρούς.
    Εξαγγέλθηκε  αύξηση του μισθολογίου των ιατρών από 1.1.2023. Τίποτα όμως για τους υπόλοιπους υγειονομικούς.
    Πληρωνόμαστε με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και σε πολλές περιπτώσεις ο μισθός είναι χαμηλότερος του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη.
     Παραδείγματα. Νεοδιόριστος τραυματιοφορέας λαμβάνει 580 ευρώ μισθό το μήνα.  Νεοδιόριστοι  νοσηλευτές και άλλων ειδικοτήτων   λαμβάνουν  650 με 850 ευρώ το μήνα ανάλογα τη κατηγορία.
         Πληρωνόμαστε με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Άρα λαμβάνουμε 12 μισθούς το χρόνο και όχι 14 όπως ο ιδιωτικός τομέας.
           Από τις εξαγγελίες   του Πρωθυπουργού μας αφορούν:
..  Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που αφορά ετήσια  εισοδήματα πάνω από 12.000. Δηλαδή οι  μισοί  υγειονομικοί  που λαμβάνουν μισθό κάτω των 1.000 ευρώ  το μήνα δεν κερδίζουν τίποτα.
   Οι  υπόλοιποι μισοί υγειονομικοί  που λαμβάνουν ετήσια εισοδήματα πάνω των  13.000 ευρώ  κερδίζουν  για  ετήσιο εισόδημα  13.000 ευρώ   συνολικά 22 ευρώ το χρόνο  και για κάθε 1.000 ευρώ επι πλέον ετήσιο εισόδημα των 13.000 ευρώ,  κερδίζουν  αλλά 22 ευρώ κατ έτος.
    Από την εν λόγω εξαγγελία η   αύξηση  στους μισθούς μας  είναι από 0 ευρώ έως στη καλύτερη των  περιπτώσεων  10 ευρώ το μήνα !!!!!!!
.....Η  κατάργηση της εισφοράς του 1% του μηνιαίου μισθού στο ταμείο πρόνοιας θα επιφέρει αυξήσεις στους μισθούς μας  έως  10 ευρώ το μήνα. 
... Η αναμόρφωση του μισθολογίου που πληρωνόμαστε  θα ισχύσει  από 1/1/202 4 πολύ μακριά 
                     ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ  περιμένουμε αυξήσεις από 10 έως 20 ευρώ το μήνα!!!!! ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
             Έτσι θα πορευθούμε προς το χειμώνα.
Οι υγειονομικοί θα πουν το ψωμί ψωμάκι με τους μισθούς πείνας που λαμβάνουν που είναι χαμηλότεροι του κατώτατου μισθού του ανιδείκευτου εργάτη σε πολλές των περιπτώσεων και την ακρίβεια που τσακίζει.
Περιμένουμε έστω και σήμερα να ακούσουμε στη συνέντευξη τύπου για τους υγειονομικούς.
    Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ενταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που το  θετικό πορισμα της δικής τους επιτροπής  βρίσκεται πάνω από ένα χρόνο στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας, θεσμοθέτηση του εργατικού ατυχήματος, μονιμοποίηση συμβασιούχων, άρση αναστολών.
Διαφορετικά θα έχουμε χειμώνα κρύο από ανέχεια, θερμό από αγώνες.
           Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου