Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Μιχ. Γιαννακος: ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΎ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ.

      Ξεκινάμε το φθινόπωρο με 1.382 ασθενείς να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε απλές κλίνες και 120 να νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
      Στα νοσοκομεία της χώρας για  ασθενείς με κορωνοϊό δεσμεύονται 4.479 κλίνες για απλή νοσηλεία. Εαν δεν υπήρχε η  ανάγκη δέσμευσης τόσων κλινών  θα μπορούσαν να ξεφορτωθούν πολλά από τα ράντζα που αναπτύσουν  τα μεγάλα νοσοκομεία.
     Επίσης δεσμεύονται 263 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Επισημαίνουμε τις κλίνες που δεσμεύονται για να αντιληφθούμε ότι σε περίπτωση αντιστροφής της πτωτικής πορείας των νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό,  
    θα προσαρμόζεται αντίστοιχα  η λειτουργία των νοσοκομείων δεσμεύοντας όλο και περισσότερες κλίνες που είναι σε βάρος των ασθενών άλλων παθήσεων. Φυσικά θα υπάρξει περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλειάς  για το ήδη αποδεκατισμένο, κουρασμένο, απογοητευμένο προσωπικό των νοσοκομείων
     Σήμερα  επίσης νοσηλεύονται σε απλές κλίνες περί τα 50 παιδάκια στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων. Μεγάλη προσοχή με τη κινητικότητα που θα υπάρξει λόγω του ανοίγματος των σχολείων.
  Χάνουμε δεκάδες  ασθενείς κάθε ημέρα. Χρειαζονται μέτρα προστασίας  από όλους μας.
        Κρίμα να χάνονται ασθενείς επειδή δεν φοράμε μάσκα. Δεν κατανοούμε σε τι βοηθάει η δήλωση της Αν. Υπουργού ότι ο κορονωιος είναι πια μία μορφή γρίπης..
                 Μιχ. Γιαννάκος -ΠΟΕΔΗΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου