Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.


  Δεν μπορεί κανείς πιά  να εξηγήσει νομικά, επιστημονικά την επιμονή του Υπουργείου Υγείας στη συνέχιση του μέτρου των αναστολών εργασίας.
     Τέλος Ιουλίου 7.500 συνάδελφοι θα βρίσκονται σε αναστολή λόγω λήξης των πιστοποιητικών νόσησης. Δεν μπορούν τα νοσοκομεία να χορηγήσουν  λίγες ημέρες καλοκαιρινή  άδεια στο  λιγοστό προσωπικό που δυόμιση χρόνια έδωσε τη ψυχή του, ευρισκόμενο  νυχθημερόν στα νοσοκομεία με περικοπές αδειών, περικοπές  ρεπό και συνεχείς μετακινήσεις.
      Νοσηλευτές με 40 χρόνια υπηρεσίας και πάνω από 60 ετών βρέθηκαν να πολεμάνε σε κλινικές κορωνοϊού χωρίς ξεκούραση.
    Θέλουμε  να  ρωτήσουμε τον Υπουργό Υγείας για συγκεκριμένα ζητήματα πού μας τέθηκαν.
1. Στο Νοσοκομείο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  ο μοναδικός ακτινοδιαγνώστης ιατρός βρίσκεται σε αναστολή. Οι ακτινογραφίες ασθενών   στέλνονται  στο νοσοκομείο Καλαμάτας 1 ώρα δρόμος να  διαγνωσθούν.  Τα σοβαρά έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για διάγνωση και επιστρέφουν  στη ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  για να χειρουργηθούν. Εάν δεν προλαβαίνουν χειρουργούνται στη Καλαμάτα. Κε Υπουργέ ποιο είναι  προτιμότερο για τη κυβέρνηση; Αυτό που συμβαίνει τώρα με τους ασθενείς  του Νοσοκομείου ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ που βρίσκονται εν   ισχύ  οι αναστολές ή να  αρθούν οι αναστολές και να εργάζεται ο ακτινοδιαγνώστης γιατρός.
2. Ο ένας εκ των δύο παιδιάτρων ιατρών του νοσοκομείου ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ είναι σε αναστολή. Ο άλλος Παιδίατρος  και μοναδικός καλύπτει  τις εφημερίες του νοσοκομείου Καλαμάτας και  τις υπόλοιπες  ημέρες βρίσκεται στο  Νοσοκομείο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.
 Ρωτάμε Κε Υπουργέ 
     Ποιο είναι προτιμότερο; Αυτό που συμβαίνει τώρα που είναι ακάλυπτα από παιδίατρο τα παιδιά  σε μια μεγάλη και  τουριστική περιοχή ή  να αρθούν οι αναστολές και να εργάζεται  ο συνάδελφος παιδίατρος;
3. Στον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ έχουν απομείνει 35 τραυματιοφορείς. Εως τέλος Ιουλίου βγαίνουν σε αναστολή εργασίας 6 τραυματιοφορείς που λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης. Άλλοι 6 συνταξιοδοτούνται.
Οι διακομιδές  εσωτερικά των ασθενών με καρκίνο γίνονται με καθυστέρηση και μεγάλη επικινδυνότητα.  Ρωτάμε τον Υπουργό Υγείας;
    Τι θα γίνουν οι ασθενείς του ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ, χωρίς  6 ακόμη τραυματιοφορείς τέλος Ιουλίου, αφού ήδη η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου; Τι είναι προτιμότερο; Να συνεχίσουν να  εργάζονται  οι 6 τραυματιοφορείς και μετά το τέλος Ιουλίου που λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης ή να τεθούν  σε αναστολή;
                     Μιχ. Γιαννάκος.  ΠΟΕΔΗΝ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...