Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Η Θέση της παράταξής μας στη 13η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ του Σωματείου μας την 20η Ιούνη 2022.

    Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου  μας, από την οποία απουσίαζε η παράταξη της ΑΚΕ, η θέση της παράταξης μας στην παρακάτω σχετική θεματολογία ήταν η εξής:

1. Εκτιμήσεις από την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και οι περαιτέρω κινήσεις μας.

2. Οι διαδικασίες εγγραφής των Συμβασιούχων συναδέλφων στο Σωματείο μας.

3.  Απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 22/6/2022.

4.     Σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες.

5.     Διάφορα τρέχοντα θέματα.

1. Σε ότι αφορά  την εκτίμηση μας για την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο μας στα πλαίσια άλλων υποχρεώσεων του στην περιοχή μας, μια επίσκεψη που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό, αποκομίσαμε την χειρότερη των εντυπώσεων:
  - τόσο για τον ίδιο τον Υπουργό που  απαξίωσε  το αίτημα του Σωματείου μας για συνάντηση - σύσκεψη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, όπως το κτιριακό και η στελέχωση του, 
   - όσο και για τις Διοικήσεις, του Νοσοκομείου  και της Υ.Πε, που δεν συνέβαλλαν σ΄ αυτήν την προσπάθεια, 
  - αλλά και για τα μέλη της παράταξης της ΑΚΕ, που κάποια παραβρέθηκαν ως παραγοντίσκοι σ΄ αυτήν την επίσκεψη, χωρίς καμία συνεργασία με το Σωματείο, παρ΄ ότι γνώριζαν την σχετική επιδίωξη  μας και χωρίς ποτέ να μας πούν εάν ανέφεραν κάτι από τις διεκδικήσεις μας. 
    - και βεβαίως για την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, η οποία παραβρέθηκε χωρίς  καμία  ενημέρωση του Σωματείου και χωρίς καμία συνεννόηση  με το Δ Σ του Σωματείου μας, 
πρακτικές και συμπεριφορές που σαφώς θα έπρεπε να καταγγελθούν.
      Αφού επισημάναμε ολα αυτά, με αφορμή και τα λεγόμενα του καθηγητή Κ/Δ και μέλους του τομές υγείας της ΝΔ ΑΧΑΪΑΣ Νταβλούρου, που ως ¨ΛΑΓΟΣ¨ άνοιξε και τα ζητήματα των συγχωνεύσεων, επαναφέραμε ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα δρομολόγησης ΑΜΕΣΑ της ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ  για τα ΚΤΙΤΙΑΚΑ μας ζητήματα  και τα της ΣΤΕΛΕΧΩΔΗΣ του Νοσοκομείου μας και μάλιστα ΑΜΕΣΑ, μέχρι το πρώτο 5νθημερο του Ιούλη, πρόταση που έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ από το Δ.Σ
2. Σε ότι αφορά την εγγραφή των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ στο Σωματείο μας, μια διαδικασία  που άνοιξε μετά την πρόσφατη σχετική ΟΜΟΦΩΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ  του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΠΟΕΔΗΝ,  προτείναμε την εγγραφή όλων (πλην εργολαβικών) εφαρμόζοντας  την ίδια διαδικασία  με αυτήν των μονίμων.
 3. Σε ότι αφορά την Πανελλαδική Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, όπου εξυπακούεται όπως πάντα η συμμετοχή μας και μάλιστα με το πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ,  προτείναμε την συμμετοχή μας και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Αθήνα όπου δίδεται κάθε φορά η σχετική βαρύτητα.
4. Σε ότι αφορά  τα προβλήματα με τις ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, προτείναμε σχετική ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με την Διοίκηση όπου θα πρέπει να ζητήσουμε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ όλου αυτού του σχετικού φάσματος και να επιμείνουμε σ΄αυτό,  έτσι ώστε μέσα από την έγκαιρη  και σωστή πληροφόρηση των Συναδέλφων μας να μηδενίζονται, εάν είναι δυνατόν, ολα τα προβλήματα  που παρουσιάζονται  και που δυστυχώς είναι πολλά.
     Τέλος ζητήσαμε ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με την Διοίκηση  για όλα αυτά τα ζητήματα, για τις μετακομίσεις χώρων τμημάτων και υπηρεσιών και βεβαίως  για το τι ειπώθηκε με τον Υπουργό στην πρόσφατη  συνάντηση τους καθώς επίσης  την επίσημη  λίστα  κατάταξης  του προσωπικού και την κατάσταση του δυναμικού μας και που αυτό υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...