Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Σφοδρές αντιδράσεις για την επίσκεψη Γεωργιάδη και τις εξαγγελίες στα Γιάννινα.

   Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στα Ιωάννινα και η κυνική δήλωση που έκανε δείχνοντας την έξοδο στους συμβασιούχους των δημόσιων νοσοκομείων.
    Ο Υπουργός μετά από επίσκεψη λίγων ωρών στα δύο νοσοκομεία διαπίστωσε το άριστο επίπεδο λειτουργίας τους και ότι το προσωπικό που εργάζεται σήμερα είναι περισσότερο από το 2019.
   Υποσχέθηκε δε ότι θα πραγματοποιήσει και νέα επίσκεψη στην περιοχή αυτή την φορά στο Νοσοκομείο Άρτας και τα Κέντρα Υγείας.
      Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης σε γραπτή του ανακοίνωση σημειώνει ότι η χρηματοδότηση των δύο νοσοκομείων υπολείπεται του ευρωπαικού μέσου όρου κάτι που αποτελεί παγιωμένη κατάσταση.
    Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των Νοσοκομείων και τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες έως κατά 40% πανελλαδικά. Η πλασματική κάλυψη των οργανικών κενών στα Νοσοκομεία της πόλης είναι αποτέλεσμα της μη επικαιροποίησης των οργανογραμμάτων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις υφιστάμενες ανάγκες των κλινικών και των νεοϊδρυθέντων μονάδων.
    «Τα τελευταία χρόνια αποτελεί δέσμευση των εκάστοτε υπουργών υγείας η κατάτμηση της 6ης ΥΠΕ. Από το 2019 είναι δέσμευση και της Κυβέρνησης της Ν.Δ. 5 χρόνια δεν κατέστη δυνατό. Για τους Ηπειρώτες αποτελεί πάγιο αίτημα. Η υλοποίησή της θα πρέπει να συνοδεύεται με θεσμική αυτονομία των ΥΠΕ για ουσιαστική υγειονομική αποκέντρωση.
    Όσον αφορά την χρηματοδότηση του προτεινόμενου ΤΕΠ στο Π.Γ.Ν.Ι. λόγω διοικητικών αστοχιών το τελευταίο διάστημα, ελλοχεύει ο κίνδυνος της μη ολοκλήρωσης των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης από το Τ.Α.Α. καθώς θα πρέπει το έργο που θα δημοπρατηθεί ως ‘μελέτη και κατασκευή’ να μην ‘’πέσει’’ στο σκόπελο ενδεχόμενου άγονου διαγωνισμού ή των ενστάσεων. Η  προτεινόμενη κατασκευή υπολείπεται των πραγματικών αναγκών του ΠΓΝΙ το οποίο αποτελεί το 2ο πανελλαδικά Νοσηλευτικό Ίδρυμα σε πληρότητα» επισημαίνει ο κ. Τσίμαρης.
    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στα «εντέλλεσθαι» για τις συνεχείς μετακινήσεις γιατρών και στους συμβασιούχους.
    «Ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε εργαζομένους και πολίτες για την απροθυμία της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις σε προσωπικό φύλαξης, εστίασης και καθαριότητας. Με κυνικό τρόπο ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη εργαζομένων στους κλάδους αυτούς και άρα θα βρουν εύκολα εργασία μετά τη λήξη της σύμβασής τους. Η επιλογή των ιδιωτών στην κάλυψη των παραπάνω τομέων, χωρίς καν μελέτες κόστους-δημοσιονομικού οφέλους, δηλώνουν την πλήρη πρόθεση της κυβέρνησης να συρρικνώσει το Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
   Η προτεραιότητα της Ν.Δ. στην υγεία τα τελευταία 5 χρόνια της διακυβέρνησής της παραμένει μόνο σε εξαγγελίες επικοινωνιακού χαρακτήρα.
    Εμείς ως ΠΑΣΟΚ πρεσβεύουμε ένα ΕΣΥ με δημόσιο χαρακτήρα, σύγχρονο, αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό με ποιοτικές, καθολικές και δωρεάν υπηρεσίες. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Γιατί η Υγεία είναι δικαίωμα και όχι καταναλωτικό αγαθό», καταλήγει στη δήλωσή του.
Το ΠΑΣΟΚ  Ιωαννίνων
    Την παρουσία του Υπουργού Υγείας στα Ιωάννινα σχολιάζει με ανακοίνωσή της και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά αναφέρει:
   Με μια ακόμη έλευση Υπουργού Υγείας στα  Ιωάννινα και την επίσκεψη του στα 2 Νοσοκομεία της πόλης, ενημερωθήκαμε ως πολίτες των  Ιωαννίνων για τα παρακάτω:
•             Οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, την εστίαση και την φύλαξη  των Νοσοκομείων δεν θα παρατείνουν την σχέση εργασίας τους, θυσιαζόμενοι στον βωμό της πλήρους και ανεξέλεγκτης ιδιωτικοποίησης. Μας ενημέρωσε δε ότι δουλειές στην Ελλάδα, στους τομείς της εστίασης και της φύλαξης, υπάρχουν πολλές!
•             Εξήγγειλε για ακόμη μια φορά το ‘σπάσιμο’ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως πολλές φορές έχει γίνει στο παρελθόν… Εξακολουθεί μας είπε, να αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης όπως άλλωστε και τα τελευταία 5 χρόνια….
•             Για την κατασκευή του ΤΕΠ στο ΠΓΝΙ, έχουμε ένα ‘κουτσουρεμένο’ σχέδιο κατασκευής, χωρίς καμία διασφάλιση της ροής στη χρηματοδότηση.
ΔΕΝ μας ενημέρωσε όμως για:
•             Την υποστελέχωση των Νοσοκομείων, τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής
•             Τα συνεχόμενα ‘εντέλεσθαι’ των γιατρών προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε άλλα Νοσοκομεία, εξαντλώντας το προσωπικό.
•             Για την αύξηση στη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων.
   Σήμερα, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να απαξιώνει τον βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους – το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία τους, ο αγώνας μας για την αναγέννηση του ΕΣΥ, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Πηγή: https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...