Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ζώτος Σωτήρης: Έχουμε ότι ψηφίζουμε. Προχθες έπεσε η Αυλαία της "παράστασης", "Αναλαμβάνω Προσωπικά την αναβάθμιση του ΕΣΥ "

 ✅Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατάργησε την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των Γιατρών του ΕΣΥ και ανέλαβε τον ρόλο που της ταιριάζει δρώντας ιδεοληπτικά, ως  Κυβέρνηση Αποκλειστικής Εξυπηρέτησης του (μεγάλου) Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία.
✅Αν  δεν υπάρξει απάντηση του Λαού στην Κάλπη των Ευρωεκλογών, το Δικαίωμα των Ελλήνων στην Υγεία, θα παραδοθεί εξολοκλήρου ξανά, στον νόμο του Κέρδους, όπως αυτός ίσχυε μέχρι τον Οκτώβριο του 1981.
✅Με την διαφορά ότι σήμερα και με πρόσχημα την  οικονομική αδυναμία, επέλεξαν να μην  δώσουν αξιοπρεπείς αμοιβές στους Γιατρούς και εκτός των επιβαρύνσεων στους αδύναμους και τους ευάλωτους, παραδίδουν στη Βουλιμία του Κέρδους και των μεγάλων μονοπωλιακών ιδιωτικών συμφερόντων και :
✅Τα 6 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.
✅Τα 33 Νέα  Δημόσια Νοσοκομεία (που κατασκευάστηκαν από τις Κυβερνήσεις του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου,του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Α Παπανδρέου.
✅Όλες μαζί τις Δημόσιες Υποδομές Υγείας.
Εξηγούμαι 
✅Θα μπορούσε ο διευθυντής πωλήσεων π.χ της Vodafone το πρωί να εργάζεται στην εταιρεία του και το απόγευμα να προσφέρει υπηρεσίες π.χ  στην  Cosmote 
✅Θα μπορούσε ένας διακεκριμένος Χειρουργός το πρωί να χειρουργεί π.χ στο Υγεία και το απόγευμα να πηγαίνει π.χ στο Ιατρικό Κέντρο;
✅Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα ποίων, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλοι οι Βουλευτές της Ν.Δ ψήφισαν χθες, διάταξη που προβλέπει ότι μεταξύ των άλλων, όλοι (και κυρίως οι  Κορυφαίοι και οι διακεκριμένοι Γιατροί) θα μπορούν το πρωί να είναι π.χ  στο Αττικό, τον Ευαγγελισμό και το Γεννηματάς και το απόγευμα να παρέχουν υπηρεσίες στα μεγάλα ανταγωνιστικά του ΕΣΥ θεραπευτήρια.
✅Αυτή η  διάταξη που  την είχε αρνηθεί ο Γιώργος Σούρλας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1992 και δεν την έκανε νόμο ο Κώστας Καραμανλής, είναι σήμερα η  καθοριστική βολή στην ❤️ του ΕΣΥ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
✅Χωρίς ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και ύστερα από 5 χρόνια με Κυβέρνηση Σύριζα και άλλα 5 Χρόνια με Κυβέρνηση Μητσοτάκη (σύμφωνα με τις εκθέσεις ΟΟΣΑ και Ε.Ε, αλλά και τις μετρήσεις της διαΝΕΟσις). 
Στην Ελλάδα 
✅Δύο εκατομμύρια πολίτες εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας, δεν μπόρεσαν να δουν γιατρό ή να κάνουν εξετάσεις το 2023.
✅5,5 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες δεν έχουν προσωπικό Γιατρό 
✅Όλα τα Παιδιά δεν έχουν Προσωπικό Παιδίατρο.
✅2 εκατομμύρια συμπολίτες μας δίνουν το 20-30%, του διαθέσιμου εισοδήματος για να αγοράσουν φάρμακα ή να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
✅Η Δημόσια δαπάνη για την Υγεία καλύπτει το 62% των αναγκών  και βρίσκεται στο 45% του μέσου όρου της Ε.Ε
✅Μόνο το 10% του προϋπολογισμού πάει στην Υγεία (Μ.Ο Ε.Ε 15%)
✅Μόνο το 5% των εργαζομένων εργάζεται στις κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία και πρόνοια,  Ε.Ε 15%)
Όλοι οι Έλληνες ✅Πληρώνουμε από την τσέπη μας
✅Το 50% της δαπάνης των Φαρμάκων.
✅Το 100% της οδοντιατρικής περίθαλψης 
✅Το 40% της Νοσοκομειακής περίθαλψης.
✅2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι πληρώνουν μια σύνταξη τον Χρόνο για Εισφορές Υγείας και άλλη μία επιπλέον για συμμετοχή στα Φάρμακα και τις εξετάσεις.
✅Για  όλους αυτούς ο νόμος που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή όχι μόνο δεν προβλέπει καμμία ανακούφιση, αλλά απεναντίας, αυξάνει τις επιβαρύνσεις και βάζει επιπλέον εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας.
✅ Ο διπλασιασμός των εισφορών υγείας, η αύξηση της συμμετοχής  στα φάρμακα από το 22% στο 49% και η αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων, φέρουν την Υπογραφή Τσίπρα και του στενού επιτελείου του κ.Κασσελάκη.
✅ Είναι τραγικό, ότι την ώρα της κατεδάφισης του ΕΣΥ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προσέφερε για μια ακόμα φορά, χείρα βοηθείας στον Μητσοτάκη, στρέφοντας την προσοχή των ΜΜΕ, στη  ξενάγηση της ιδιωτικής του κατοικίας.
✅ Αλήθεια τι γνώμη έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ Κασελλάκης για τα αποτελέσματα της πολιτικής Τσίπρα, Κουτουμπλή, Ξανθού, Πολάκη, που ξεζούμισε τους συνταξιούχους και άνοιξε τον δρόμο στα ξένα Funds να διαμορφώσουν μονοπωλιακές καταστάσεις στην Ιδιωτική Υγεία στην Ελλάδα.
✅Αν δεν ενισχυθεί ξανά το ΠΑΣΟΚ, για να τραβήξει το χαλί που έστρωσε στον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ,τότε η παράδοση των Δημοσίων Νοσοκομείων και όλων των Δημοσίων Υποδομών Υγείας στον νόμο του Κέρδους θα γίνει πράξη.
✅Έχουμε ευθύνη να το αποτρέψουμε έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε όλοι.
✅Στην μεταμνημονιακή Ελλάδα, με χιλιάδες επιστήμονες να βρίσκουν καταφύγιο στο Εξωτερικό και τους Έλληνες να υποφέρουν από την Ακρίβεια και την διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Θεσμών το τελευταίο που έχει ανάγκη ο Λαός και η Πατρίδα είναι να αντιμετωπίσουμε τις Ευρωεκλογές ως  My style Rock ή J2US.
Το δίλημμα είναι απλό 
 Ν.Δ με φτώχεια ακρίβεια και πληρωμή των υπηρεσιών υγείας ή 
ΠΑΣΟΚ με καλύτερες μέρες και Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας για Όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ για τον λήθαργο του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, με αφορμή την 1η του ΜΑΗ.

  Καλημέρα σε όλους.      Όπως γνωρίζεται ΟΛΟΙ ΣΑΣ, τον τελευταίο καιρό  και μάλιστα επί έναν ολόκληρο χρόνο, ΚΑΤΕΒΑΛΑ κάθε δυνατή προσπάθει...