Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, να αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές Π. Κωνσταντίνου και Γ. Σηφακάκης.

      Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την  παραπομπή σε δίκη στις 9 Απρίλη στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών (!) του Πέτρου Κωνσταντίνου, και του Γιάννη Σηφακάκη, οι οποίοι συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και όλων των σωματείων στις 26/11/2020, ζητά την παύση της ποινικής τους δίωξης και την αθώωσή τους.
      Εκείνη τη μέρα, η ΑΔΕΔΥ καλούσε σε Πανελλαδική Γενική Απεργία, μαζί με άλλα σωματεία, απαντώντας απεργιακά ενάντια στο νομοσχέδιο Βρούτση, μια κατά μέτωπο επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας.
     Η διαδήλωση δεν είναι παρακώλυση συγκοινωνιών αλλά αναφαίρετο δικαίωμα, που κατακτήθηκε με θυσίες και αγώνες στην περίοδο των ηρωικών αγώνων της μεταπολίτευσης. Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη αυτή πολιτική δίωξη, με στόχο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στη διαδήλωση.
      Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε παρουσία στη δίκη την Τρίτη 9 Απρίλη και ώρα 9.00πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων.
                                          Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ για τον λήθαργο του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, με αφορμή την 1η του ΜΑΗ.

  Καλημέρα σε όλους.      Όπως γνωρίζεται ΟΛΟΙ ΣΑΣ, τον τελευταίο καιρό  και μάλιστα επί έναν ολόκληρο χρόνο, ΚΑΤΕΒΑΛΑ κάθε δυνατή προσπάθει...