Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

«Καρατόμηση» 14 ψυχικά πασχόντων από το νοσοκομείο του Ρίου

     Ημέρες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές βιώνει το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου μετά από εισήγηση του διοικητή Δημήτρη Μπάκου ανοίγει διάπλατα την πόρτα για να πεταχτούν στο δρόμο 14 ψυχικά πάσχοντες  που επί 11 χρόνια έχουν αναλάβει να καθαρίζουν στολές, κουβέρτες, σεντόνια και ρόμπες  του προσωπικού.
    Όλοι τους είναι μέλη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αχαΐας «Φάρος» και μέσα από την δουλειά τους κατάφεραν με ελάχιστο κόστος για το νοσοκομείο, να προσφέρουν σημαντικό έργο και συγχρόνως να προστατέψουν όλα αυτά τα χρόνια τον εξοπλισμό του από την απαξία και τον παροπλισμό καθώς όλος ο καθαρισμός γινόταν στο χώρο του ιδρύματος.
     Με άλλοθι την προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού η διοίκηση του νοσοκομείου βάζει στο «κάδρο» πλέον ιδιωτικές εταιρείες καθώς αυτός προκηρύσσεται βάση άρθρου που τους δίνει το δικαίωμα να εισβάλουν και σε αυτόν τον τομέα του ιδρύματος και όχι βάση του άρθρου 20/4412/16 που δίνει τη δυνατότητα η επιλογή να γίνει κατ’ αποκλειστικότητα.
     Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται σε αυτή το κυρίαρχο κριτήριο για να αναλάβει κάποιος  την εργολαβία του καθαρισμού των υφασμάτων του ιδρύματος, θα είναι αυτό της οικονομικά συμφέρουσας προσφοράς, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη καμία κοινωνική παράμετρος, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ψυχικά πάσχοντες και την απασχόλησή τους.
     Το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου και μέχρι πριν από λίγο καιρό πρόεδρος στη Διοικούσα της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ανδρέας Μαζαράκης, καταψήφισε το σκεπτικό και το περιεχόμενο της προκήρυξης,  το οποίο προτάθηκε από το διοικητή του νοσοκομείου με το οποίο και συντάχθηκε, αποτελεί πέραν όλων των άλλων και μείζον πολιτικό ζήτημα .
    Παράλληλα με αυτή την απόφαση ο διοικητής του Π.Γ.Ν. Ρίου ακυρώνει και τον νυν αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, ο οποίος επί των ημερών του στο τιμόνι του νοσοκομείου, στην προσπάθειά του να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του ιδρύματος, ανάθεσε τον καθαρισμό των υφασμάτων στους 14 ψυχικά πάσχοντες σώζοντας από τον παροπλισμό και τα μηχανήματα.
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...