Ο προσδιορισμός της δίκης, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, δείχνει και τη μεγάλη σπουδαιότητα που έχει το θέμα, αφού αφορά 600.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Το θέμα θα κριθεί από την ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΣτΕ και η απόφαση θα είναι αμετάκλητη.
Βέβαια, παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία για τη δικαστική εξέλιξη, πρέπει να υπενθυμίσω ότι το 2019 είχαν κριθεί, από το ΣτΕ, συνταγματικές οι περικοπές των δώρων, σε άλλες δημοσιονομικές συνθήκες, όμως.
Πέρα, από τη δικαστική εξέλιξη, το θέμα θα κριθεί, πρωτίστως, πολιτικά. Όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που θα ασκηθεί στην κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες ικανοποίησης του αιτήματος.
Η πίεση ασκείται μέσα από τις κινητοποιήσεις που οργανώνουμε-στις 4 Φλεβάρη θα γίνει νέα κινητοποίηση στο υπουργείο οικονομικών- αφενός και αφετέρου μέσα στο κοινοβούλιο από τα κόμματα.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα κι αν το θεωρούν δίκαιο να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία στη βουλή-με πρόταση νόμου- για να στριμωχτεί η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα λέγοντας ότι κοστίζει πολύ. Σε 2,1 δις το υπολογίζει. Η ίδια, επίσης, ανακοινώνει πλεόνασμα 9 δις ευρώ!
Λεφτά, λοιπόν, υπάρχουν. Απλά διατίθενται αλλού. Θέμα πολιτικής βούλησης είναι. Κι αν η κυβέρνηση δεν την έχει-όπως δηλώνει-οφείλουμε να την "αναγκάσουμε" να την αποκτήσει.
ΔΗ.ΣΥ.Π
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου