Εν αναμονή κατάθεσης πρότασης, από φορείς της Πάτρας, για την αξιοποίηση του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου, βρίσκεται ακόμα και σήμερα η αρμόδια Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την κήρυξη, ως άγονου, του διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης του ακινήτου, στις 23 Φεβρουαρίου, έχουν περάσει 2 μήνες και κανένας «ντόπιος» δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΥΠΑΑΠΕΔ, ώστε για να καταθέσει πρόταση αξιοποίησης.
Οπως ανέφερε αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας στην «Πελοπόννησο», η Υπηρεσία, που διαχειρίζεται την περιουσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, έχει πάντα ανοικτή την πόρτα της, για να συζητήσει οποιοδήποτε βιώσιμο σχέδιο για το «409», με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα καταβάλλεται το αντίστοιχο μίσθωμα, αφού, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προβεί σε δωρεάν παραχώρηση, όπως κάποιοι τοπικοί φορείς, πιστεύουν ή ευλεπιστoύν πως θα γίνει! Το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, το Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), η διοίκηση του οποίου είναι υπόλογη έναντι του νόμου και των μελών μετόχων του.
Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε συζήτηση συντηρείται σήμερα, είναι άνευ αντικειμένου και πραγματικών δεδομένων – όπως επισήμαναν οι αρμόδιοι παράγοντες της ΥΠΑΑΠΕΔ στην «Π» – οι οποίοι και θεωρούν την ανακίνηση του θέματος, ως προεκλογικό πυροτέχνημα, που θα σβήσει μετά τις εκλογές.
Οι ίδιες πηγές σχολίασαν στην «Π» και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, με επιστολή τους προς το υπουργείο, με την οποία ζητούν την αξιοποίηση του «409» για Δομές Υγειονομικού και Κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά πρώτα απ΄όλα διαγραφή του ακινήτου (409) από τη λίστα των προς αξιοποίηση ακινήτων της ΥΠΑΑΠΕΔ και διερεύνηση άντλησης κονδυλίων, για μελέτη και ανακαίνιση, από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Οι Ενώσεις Αποστράτων φαίνεται ότι προσεγγίζουν το θέμα με πιο ρεαλιστικό τρόπο, γι΄αυτό και επισημαίνουν τα δύο παραπάνω ζητήματα ως απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε για να γίνει διαβούλευση περαιτέρω αξιοποίησης του ακινήτου, και έτσι είναι, όπως επιβεβαίωσε -εμμέσως πλην σαφώς- παράγοντας της ΥΠΑΑΠΕΔ με τον οποίο συνομίλησε η «Πελοπόννησος».
«Το πιο ουσιαστικό είναι η διαγραφή του ακινήτου από τις λίστες μας, κάτι που θα το κρίνει ο ιδιοκτήτης ΤΕΘΑ και το ΥΕΘΑ και φυσικά το μίσθωμα, για να δούμε οποιαδήποτε πρόταση. Το να παραχωρηθεί έτσι το ακίνητο, είναι ανέφικτο τουλάχιστον από τη νομοθεσία. Τα υπόλοιπα, περί Κληροδοτήματος, είναι εντελώς ανεδαφικά» τόνισε.
Αναδημοσίευση από https://pelop.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου